Curtea DIFC – Dubai International Financial Center este un tribunal specializat în dispute civile și comerciale din domeniul financiar. Se ocupă în special de relațiile cu alte instituții din afara Emiratelor.

DIFC a anunțat că a încheiat un parteneriat cu Guvernul local în cadrul inițiativei Smart Dubai. In baza acestuia va forma un grup de lucru ce va dezvolta o platformă blockchain dedicată sistemului legal.

Scopul acestui proiect este permiterea diferitelor organizații din justiție de a distribui informații în sistem descentralizat, utilizând inclusiv contracte smart. Astfel vor fi eliminate cât mai multe activități manuale ineficiente.

Primul pas în implementarea sistemului blockchain va fi stocarea documentelor legate de deciziile legale pe blockchain. Apoi vor fi identificate instituțiile care au nevoie de acces la aceste documente. Astfel schimbul de date și distribuția informațiilor va putea avea loc în timp real.

”Etapele următoare vor combina expertiza și resursele instituțiilor din sistemul legal pentru a investiga și gestiona disputele ce rezultă din relațiile dintre blockchain-urile publice și cele private, pentru a ne asigura că reglementările și termenele contractuale sunt înregistrate în cadrul contractelor smart”

se anunță în declarația de presă ce însoțește anunțul.

Efortul face parte din inițiativa guvernului din Dubai de a implementa tehnologiile inovative în operațiunile administrative.

Directorul general al Brtoului Smart Dubai,  Dr. Aisha Bint Butti Bin Bishr, a explicat de asemenea că strategia orașului este de a realiza 100% dintre tranzacțiile guvernamentale aplicabile pe blockchain până în 2020.

”O inițiativă de acest calibru și potențial necesită un set de reguli și o autoritate care să le aplice. Partneneriatul cu Curtea DIFC ne va permite să colaborăm pentru a crea prima insituție legală disruptivă, ce are ca scop aplicarea tehnologiei blockchain în domeniul justiției”.

Aceasta nu este singura inițiativă coordonată în cadrul proiectului Smart Dubai

In luna mai, Departmanetul de Dezvoltare Economică a anunțat planificarea unei platforme de înregistrare a noilor afaceri comerciale bazată pe blockchain.

Anul trecut Departamentul de Imigație și Vize a declarat că lucrează la pașapoarte bazate pe această tehnologie. Ar elimina verificările manuale ce se realizează la aeroportul internațional UAE.