Începutul de an a fost unul dificil pentru Bitcoin – presiunea din partea autorităților de reglementare și decizia platformelor sociale de a bloca reclamele la criptomonede au generat o scădere de peste 119 miliarde al marketcap-ului. Dar perioada dificilă se apropie de sfârșit si pretul Bitcoin va creste – din mai multe motive:

  • Sezonul de taxe din SUA se încheie pe 17 aprilie. Investitorii care au obținut profituri în luna decembrie au fost forțați să obțină fondurile necesare pentru a-și plăti taxele, ceea ce explică volumul mare de vânzări din luna martie.
  • Exchange-ul japonez Coincheck a fost achiziționat de grupul Monex, care deține și platforma de date TradeStation din SUA. Analiștii de piață susțin că este un semn extrem de pozitiv că o companie de brokeraj licențiată și legală în Japonia a cumpărat exchange-ul cu cea mai afectată reputație.
  • Luna martie a fost una slabă pentru bitcoin de la apariția criptomonedei (cu scăderi în 6 din cei 7 ani de existență), în timp ce luna aprilie este istoric una extrem de profitabilă, înregistrând creșteri în 5 din cei 7 ani.

Un alt aspect care ar fi putut să afecteze piața de bitcoin a fost ICO-ul Telegram, care a acumulat 2 miliarde de dolari (în defavoarea tuturor criptomonedelor).

În perioada următoare, există semne pozitive din partea autorităților de reglementare la nivel internațional – foarte multe țări se pregătesc să implementeze legislație aplicabilă criptomonedelor, ceea ce va genera stabilitate pe piață și optimism din partea publicului larg.

Toate aceste aspecte contribuie fundamental la refacerea entuziasmului pentru bitcoin, având potețialul de a sprijini evoluția pozitivă a pieței.

Asa ca HODL and stay tuned!