In cadrul Asia Blockchain Summit din Taipei va avea loc o dezbatere pe tema criptomonedelor la care vor participa Arthur Hayes și Nouriel Roubini. Evenimentul se va derula pe data de 3 iulie și a fost poreclit ”Duelul criptomonedelor”.

Cumpara Bitcoin

Dezbatere pe tema criptomonedelor – Un cripto sceptic versus un cripto-entuziast

Arthur Hayes este CEO-ul BitMEX și o personalitate populară în comunitatea cripto. Economistul Nouriel Roubini, cunoscut sub porecla ”Dr. Doom”, s-a remarcat prin poziția sa anti-criptomonede.

Roubini a devenit faimos după ce a prezis criza economică din 2008. De atunci, s-a remarcat pentru atitudinea sa negativă cu privire la criptomonede.

El a publicat frecvent declarații sceptice cu privire la viitorul criptomonedelor într-o economie globală.

În noiembrie 2018, când prețul Bitcoin s-a prăbușit, Roubini a susținut că perechea BTC/USD se va apropia de 0. De atunci, chiar dacă Bitcoin a revenit peste valoarea de 9000$, economistul nu a dat semne că și-a reevaluat poziția.

Roubini versus criptomonede stabile

Mai recent, Roubini a atacat criptomonedele stabile, descrise drept ”un oximoron, din moment ce majoritatea sunt instabile și nu sunt total bazate pe rezerve în valută”.

Săptămâna aceasta, el a susținut pe Twitter că acestea sunt ”similare cu regimurile cu rată fixă sau currency boards și se vor prăbuși la un moment dat”.

El a luat poziție și împotriva criptomonedei Libra dezvoltată de Facebook. Roubini a argumentat că aceasta a fost concepută doar pentru a crește profiturile giganților social media. În opinia sa, Libra este o “înșelătorie de tip monopol”, dat fiind că Facebook se mândrește cu miliarde de utilizatori răspândiți în întreaga lume.

”Într-un moment în care Big Tech intră sub o examinare legislativă atentă din cauza unor preocupări grave de antitrust, iar toate guvernele, chiar și SUA, doresc să prevină aceste monopoluri, Facebook vrea să devină monopolul Fed Global fără nici măcar o licență bancară. Ce situație ridicolă!”

a susținut economistul.

”O să șterg pe jos cu el”, declară Hayes

Arthur Hayes este însă optimist cu privire la rezultatul dezbaterii cu Roubini. CEO-ul exchange-ului cripto BitMEX este foarte încrezător în capacitatea sa de a apăra criptomonedele. De altfel, el a susținut pe Twitter că ”o să șterg pe jos cu el (Roubini)”. Mesajul se pare ca a fost sters.

Dezbaterea se anunță a fi interesantă având vedere tendința lui Roubini de a deveni extrem de vocal în discuții. O dezbatere pe tema criptomonedelor similară între economist și analistul Tone Vays derulată la BlockShow anul trecut a dovedit acest lucru.