Janet Yellen, fost director al Federal Reserve, echivalentul Băncii Naționale a Statelor Unite, a primit Bitcoin cadou în valoare de 20$.

La începutul acestei săptămâni, Yellen a participat la Forumul Canada Fintech, unde și-a exprimat opinia critică față de Bitcoin. Ea a declarat că nu crede că Bitcoin este o formă utilă de monedă, dar apreciază tehnologia din spatele criptomonedei.

Referindu-se la folosirea Bitcoin ca metodă de plată, Yellen a declarat:

“Pentru ca ceva să fie o monedă utilă, trebuie să fie o sursă stabilă de valoare, în timp ce Bitcoin s-a dovedit că are o volatilitate foarte mare. Din acest motiv, nu este folosit pentru prea multe tranzacții. În același timp, nu este o sursă stabilă de valoare și nu este un mijloc eficient de procesare a plăților. Este foarte lent în gestionarea plăților. “

Acest lucru se datorează, în parte, naturii descentralizate a Bitcoinului, a spus ea.

Mai mult decât atât, Yellen a susținut că producerea de Bitcoin necesită utilizarea de foarte multă energie electrică față de sistemele de plăți tradiționale.

Cadou în Bitcoin pentru fostul director al Federal Reserve

După declarațiile făcute de Yellen, Raz Suprovici, fondatorul serviciului de donare Biterica, a decis să îi tirmită 0.0031642 BTC (în valoare de aproximativ 20$). Criptomonedele i-au fost trimise în baza adresei de e-mail utilizată de Janet Yellen în calitatea de profesor la Universitatea Berkeley din California.

Yellen a confirmat că a primit cadoul, dar nu a mers prea departe în investigarea monedelor obținute recent.

“Am primit un cadou de bitcoin în această dimineață, dar am fost foarte ocupată de atunci, așa că nu m-am uitat mai departe”.

Suprovici a declarat că motivul din spatele cadoului a fost să o ajute pe Yellen să învețe mai multe despre Bitcoin.

“Pe baza modului în care a vorbit la conferinta, se pare ca nu a deținut niciodată criptomonede”

a spus el, adăugând:

“Oamenii se tem de necunoscut. Sper ca atunci când va înregistreaza portofelul ei cu identitatea și parola, va vedea că este vorba de un cont bancar tipic online. Banii pe care îi deține sunt acolo, sub controlul ei, pregătiți să fie cheltuiți … Sper ca acest lucru să îi declanșează deschiderea spre tehnologie. ”

“Poate că toți factorii de decizie ar trebui să primească Bitcoin cadou”

a adăugat el.