Conceptul de dolar digital a apărut în majoritatea titlurilor din presa americană în această săptămână. SUA lucrează la implementarea unui pachet de stimulente economice în valoare de 2 trilioane de dolari. Acești bani ar avea rolul de a ajuta la combaterea efectului pe care pandemia de COVID-19 îl are asupra economiei. Două versiuni ale legii cu privire la stimulente au menționat dolarul digital.

Un proiect emis de Camera Reprezentanților din SUA a introdus conceptul de dolar digital, o monedă digitală emisă de banca centrală (CBDC). Federal Reserve ar putea trimite bani direct în portofelele electronice ale persoanelor fizice.

Un proiect alternativ al Senatului american a menționat un concept similar, în mai multe detalii. Din păcate, mențiunea a fost eliminată în forma finală a legii propuse.

SUA mai aproape de emiterea unui dolar digital

O astfel de mențiune proeminentă a dolarilor digitali înseamnă că SUA a intrat oficial în cursa inovației cu privire la CBDC. Deși este puțin probabil să o vedem implementată, criza coronavirusului poate ajuta la precipitarea adoptării unor noi forme de bani, sunt de părere analiștii cripto.

Christopher Giancarlo, fostul președinte al CFTC, a înființat recent Fundația Digital Dollar pentru a lucra la proiectarea și cadrul legal potențial al unui dolar digital.

China e pregătită pentru propriul CBDC

Între timp, ziarul chinez Global Times a publicat marți un articol despre progresul CBDC-ului chinez.

Raportul, care se bazează pe „surse din interior” anonime, spune că aspectele tehnice de bază ale proiectului sunt gata. Cu toate acestea, ar trebui să fie create condițiile legale înainte de lansarea oficială, care ar putea dura ceva timp.

Banca Centrală Chineză cooperează la acest proiect cu marile grupuri tehnologice ale țării, respectiv Alibaba, Tencent și Huawei.

CryptoZZ