Bitcoin domină piața în mijlocul perioadei de declin a prețurilor cripto. Dominația Bitcoin a ajuns la cel mai mare nivel din ultimele 3 luni, de aproximativ  55.14%, potrivit datelor CoinMarketCap.

Următoarele 4 criptomonede de mare rulaj în ordinea volumului avut pe piață sunt XRP cu 11.14%, ETH cu 8.55% și LTC cu 1.33%.

Datele confirmă tendința investitorilor cripto de a abandona tokenurile mici pentru a se retrage în siguranța relativă oferită de bitcoin.

Evaluarea totală a pieței cripto rămîne sub 110 miliarde de dolari. Prin comparație, în ianuarie valoarea maximă a fost de 825 miliarde $. Cu câteva zile în urmă, Bitcoin a atins un noul prag inferior al anului, de 3.200$, iar piața nu dă semne că tendința ar înceta.

Cu toate acestea, previziunile optimiste despre o revenire a pieței sunt în creștere. Investitorii au decis să se pregătească pentru „iarna cripto”, convertindu-și activele în bitcoin, ceea ce justifica dominația.

Investitorii rămân încrezători

În condițiile mizerabile ale pieței, câțiva analiști și investitori notabili continuă să susțină că deși piața suferă momentan, aceasta nu înseamnă că monedele virtuale vor dispărea.

Andreas Antonopoulos a făcut inclusiv declarații cu privire la temerile exprimate recent referitoare la situația minerilor Bitcoin. Unii pesimiști au apreciat că Bitcoin a intrat într-o „spirală a morții”, deoarece minerii pun în pericol integritatea blockchainului Ei abandonează activitatea de minare mai repede decât BTC își poate ajusta dificultatea de hashing.

Antonopoulos a declarat:

„Minerii au o perspectivă pe termen-lung, înseamnând că au investit în hardware care încă există și au contracte pe termen lung cu furnizorii de energie electică. Ei nu fac plăți săptămânale. Așadar, având stațiile funcționale, trebuie să continue încă 3 luni până când activitatea devine profitabilă din nou. Nu își vor înceta activitatea.”

Miliardarul Jim Breyer a subliniat că indiferent de chinurile prin care trec criptomonedele, blockchain are o popularitate în creștere. Utilitatea potențială pe care tehnologia o prezintă face ca „sfârșitul cripto” să fie de o idee de neconceput. Breyer a afirmat că este vorba pur și simplu de un ciclu al pieței care nu schimbă faptul că unii dintre cei mai inteligenți oameni lucrează în acest moment pentru a crea soluții în spațiul blockchain.