Autorul ghidului de mare succes ”Mastering Bicoin”, Andreas Antonopoulos este recunoscut în comunitatea cripto drept un mare susținător al Bitcoin. Astfel decizia sa de a scrie ” Mastering Ethereum “ un ghid similar pentru Ethereum a suprins pe mulți.

Acuzat că nu a ”rămas fidel” Bitcoin, Antonopoulos a răspuns public la comentariile de acest tip explicând:

”Nu vă faceți iluzii că decizia de a scrie cartea Mastering Ethereum înseamnă că recomand investițiile în blockchain-ul lansat de Vitalik Buterin și colaboratorii săi în 2014. De fapt, asta este valabil pentru oricare proiect, indiferent că vorbim de Rootstock, Lisq, EOS sau orice alt blockchain sau sistem de mașină virtuală bazată pe contracte smart”.

Mastering Ethereum

Ghidul dedicat Ethereum reprezintă de fapt tentativa explorării tipurilor de soluții pe care sistemele altcoin-urilor le oferă față de Bitcoin. Se subliniază că acestea nu sunt neapărat mai bune decât Bitcoin, ci sunt diferite.

”În ansamblu, aceste tehnologii reprezintă o tentativă de modificare a raportului dintre securitate și flexibilitate. Bitcoin este de departe cel mai securizat, descentralizat și robust sistem monetar. Dar nu acesta este scopul Ethereum și nici nu încearcă să fie un competitor al Bitcoin în acest sens”

explică Antonopoulos.

”Asta nu înseamnă că această tehnologie este utilă și nu înseamnă că este inutilă, dar cu siguranță este interesantă”.

Având în vedere evoluția Bitcoin din ultima perioadă, majoritatea altcoin-urilor au avut de suferit în ce privește prețul. Cu toate acestea, un raport elaborat de Tetras Capital luna trecută afirmă că prețul ETH este

”decuplat semnificativ de la nivelul actual de dezvoltare tehnologică al rețelei Ethereum, inclusiv luând în calcul evoluțiile planificate pentru viitorul apropiat”.

”Considerăm că Ethereum nu are caracteristicile cruciale necesare pentru un sistem de stocare a valorilor dominant și apreciem că există o probabilitate scăzută să depășească Bitcoin în calitatea de lider pe piața cripto”

concluzionează cercetătorii Tetras Capital.