Managerul de fond Ross Gerber a stârnit o discuție aprinsă de Twitter cu privire la efectul Trump asupra criptomonedelor. Mai exact, el a susținut că acțiunile președintelui american au potențialul de a declanșa un trend ascendent:

“E posibil ca Trump să genereze un trend ascendent semnificativ pentru cripto. Bitcoin a fost creat exact pentru acest tip de situație”, a afirmat Ross Gerber.

Așadar, la ce referă investitorul?

În primul rând, Trump tocmai l-a angajat pe Mick Mulvaney ca șef de personal la Casa Albă. Mulvaney s-a pronunțat frevent în favoarea criptomonedelor, ceea ce a dat speranțe cripto-entuziaștilor.

În al doilea rând, banca centrală americană Federal Reserve tocmai a anunțat o creștere a ratei dobânzilor. Bursele americane au înregistrat scăderi substanțiale și mulți analiști avertizează că se va declanșa o nouă criză economică.

Trump este un dușman declarat la Federal Reserve, considerând că este ”singura problemă a economiei americane”.

”Singura problemă pe care o are economia noastră este Fed. Ei nu au capacitatea să înțeleagă sentimentele de pe piață, nu înțeleg războaiele comerciale necesare sau dolarii puternici ce necesită închiderea anumitor relații internaționale.”, a susținut Trump pe Twitter.

Alte declarații prezidențiale similare au alimentat panica de pe piețele financiare tradiționale. Trump a afirmat inclusiv că dorește să îl concedieze pe guvernatorul Federal Reserve, deși nu are această posibilitate.

Efectul Trump posibil sa schimbe trendul

Per ansamblu, afirmațiile președintelui american alimentează teama de o nouă recesiune. Mai mult, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a contactat directorii executivi ai celor mai mari șase bănci americane pentru a se asigura că au suficiente lichidități. Acțiunea sa nu face decât să alimenteze panica pe care băncile înceacă să o evite.

La origine, Bitcoin a fost creat ca alternativă la dependența de sistemele bancare. Veteranul de pe Wall Street, Max Keizer, a exprimat cel mai simplu situația:

”Adoptia Bitcoin a fost întotdeauna stimulată de eșecurile băncilor, instabilitatea economică, creșterea inflației provocată de planurile de salvare ale sistemului bancar și de tulburările politice.”

Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că unii investitori văd acest război între Federal Reserve și Trump ca pe o situație pozitivă pentru Bitcoin.