Piața de altcoins, în creștere

Cu un Bitcoin de peste 9.300$, piața de alcoins a primit la rândul său un imbold de creștere. În ultimele 48 de ore, majoritatea criptomonedelor au înregistrat creșteri între 5 și 15%.

Cardano (ADA), de exemplu, a reușit să intre în top 10 market cap, depășind Ethereum Classic (ETC). Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că ETC a crescut cu aproape 15% în 24 de ore, în timp ce creșterea ADA a fost de 9%.


Litecoin pare să fi depășit pragul de 60$, în timp ce EOS a reușit să atingă valoarea de 4$ și crește în continuare.

Alte altcoins care au primit un imbold cu două cifre în această miercuri includ Zcash, Bytecoin, Siacoin și Nexo, conform CoinmarketCap.

Încă un oraș din Elveția permite plata impozitelor cu Bitcoin

Municipalitatea Zermatt este acum a doua locație din Elveția în care contribuabili pot să își plătească impozitele în Bitcoin (BTC).

Noua opțiune este oferită de autoritățile din Zermatt împreună cu compania elvețiană de servicii financiare Bitcoin Suisse.

Conform unui anunț al Bitcoin Suisse, Zermatt a început să accepte Bitcoin ca mijloc de plată pentru impozitele și tranzacțiile locale la 28 ianuarie 2020.

Contribuabilii pot plăti online sau prin intermediul dispozitivului POS Bitcoin Suisse instalat în sediul primăriei. Pentru a plăti impozitele cu Bitcoin online, contribuabilii vor trebui să aplice direct la Biroul Fiscal Zermatt pentru a primi aprobare.

Orașul Zug din Elveția permite plata impozitelor cu Bitcoin din 2016, find primul oras elvetian care accepta criptomoneda.

Binance și Paxos par să restricționeze utilizatorii ce folosesc servicii de coin mixing

Conform unui raport publicat de newsBTC, Paxos pare să fie al doilea exchange major ce restricționează utilizarea coin mixers.

Unul dintre utilizatori a primit o notificare din partea echipei de suport a platformei că utilizarea acestor servicii nu este permisă.

La sfârșitul anului trecut, NewsBTC a raportat o experiență similară unui utilizator Binance Singapore.

Utilizatorul retrăgea Bitcoin către Wasabi, un portofel cu un serviciu de coin mixing încorporat. Binance i-a înghețat contul și a solicitat informații referitoare la natura tranzacției, inclusiv veniturile anuale ale utilizatorului.

Aceste rapoarte sunt încă izolate, dar este probabil să apară mai frecvent, având în vedere încercarea platformelor de a respecta reglementările KYC/AML. Una dintre principalele temeri ale autorităților este că activele cripto permite spălarea banilor. În general, serviciile de coin mixing sunt considerate un instrument pentru ascunderea unor astfel de infracțiuni financiare.

OneCoin a folosit review-ur false pentru a-și proteja imaginea

Un nou raport de cerecetare relevă că escrocheria OneCoin a încercat să-și protejeze reputația cu recenzii false pe TrustPilot și Quora.

Digital Forensic Research Lab (DFRLab), o entitate din cadrul think-tank-ului american AtlanticCouncil, a publicat un raport pe blogul său. Aparent, valul de reviews a fost postat imediat ce informațiile privind investigațiile autorităților asupra OneCoin au început să apară în presă.

Cercetătorii DFRLab au descoperit că, în octombrie anul trecut, OneCoin a primit o serie de recenzii de cinci stele pe site-ul de rating al clienților TrustPilot.

“Din cele 579 de recenzii pentru OneCoin pe site, 90% au fost pozitive. Din cele cinci stele, aproximativ 400 au fost publicate în intervalul unei singure luni”.

O situație similară a fost înregistrată pe Quora, unde întrebările legate de criptomonede erau răspunse frecvent de conturi ce promovau OneCoin.

Concluzia raportului este că aceasta a fost o tentativă a escrocheriei de a combate știrile negative cu privire la investigații.

CryptoZZ