Managerul de active brazilian BSX a anunțat că a listat pe Bursa din Bermuda așa numitul Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF. Acesta este un instrument tradițional ce urmărește evoluția prețurilor pentru un grup de active – în acest caz, criptomonede.

ETF cripto exprimat in USD

Acest ETF, care va fi exprimat în USD, va urmări un indice al prețului Bitcoin care se află în curs de dezvoltare de către Nasdaq. Pentru moment nu au fost oferite detalii concrete cu privire la ce criptomonede vor fi incluse.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

BSX va pune în vânzare în total trei milioane de acțiuni prin metoda de plasament privat, la prețul de 1.000$ fiecare.

Aspectul cel mai interesant cu privire la lansarea acestui ETF cripto este că BSX este o companie înregistrată la SEC încă din 2018. Până acum, o serie de firme au încercat fără succes să convingă SEC să aprobe un ETF Bitcoin pentru piața americană. Autoritatea de supraveghere a considerat însă că un ETF Bitcoin este prea vulnerabil la manipulare.

SEC isi schimba atitudinea fata de crypto?

Iată însă că o companie înregistrată la SEC a reușțit să identifice o jurisdicție mai deschisă pentru ETF-urile cripto. Autoritățile din Bermuda și-au exprimat anterior disponibilitatea pentru a adopta activele digitale. De exemplu, la începutul acestei luni, guvernul local a anunțat un program pilot care să permită distribuirea de ajutoare financiare pentru cetățeni sub forma unui token digital.

Listarea unui ETF cripto pe bursa oficială din Bermuda este considerat un semnal pozitiv pentru piața cripto în general. Acest tip de instrument oferă un acces mai mare investitorilor tradiționali la clasa de active digitale.

Rămâne de văzut cât de interesați vor fi investitorii, deoarece o cerere mare pentru acest ETF ar putea schimba atitudinea SEC față de piața cripto.