Într-un interviu acordat Coindesk, Denis Pitcher, consilier șef fintech in cabinetul premierului din Bermuda, a explicat strategia guvernamentală privind blockchain.

Arhipelagul este locuit de aproximativ 60.000 de persoane și planifică să dezvolte un ecosistem digital național bazat pe blockchain.

„În vara anului 2018, am lansat un cadru de reglementare cuprinzător pentru a oferi claritate și oportunități. Am introdus un cadru bazat pe principii care ne-a permis să definim mai mult un domeniu de aplicare în jurul unui plan de afaceri, spre deosebire de activități specifice. Acest lucru ne permite să avem flexibilitatea de a ne concentra pe gestionarea riscurilor pentru ceea ce este nou în acest spațiu”

a spus Pitcher.

Foloseste un browser sigur – Foloseste BRAVE!

In Bermuda este necesar un sistem bazat pe blockchain

El a declarat că guvernul speră să creeze un sistem bazat pe blockchain care să faciliteze primirea și cheltuirea monedele digitale. Cetățenii vor putea să le folosească pentru a plăti de exemplu taxele și impozitele locale.

„Permițând guvernului să le accepte, oferă oportunității comercianților să înceapă să spună: „Ei bine, pot să accept dolari digitali.”. Deci operatorii de taxi, operatorii de turism, întreprinderile comerciale au posibilitatea să cheltuiască monedele digitale primite, ceea ce înseamnă că nu va trebui să revină la sistemul financiar tradițional.”

Pitcher speră că aceste sisteme vor introduce în sfârșit populația în ecosistemul financiar global.

„Istoria nostra ne permite să înțelegem cu adevărat serviciile financiare. Dar provocarea care rezultă din aceasta este că, atunci când vine vorba de accesul la servicii financiare, bermudienii sunt în mare parte excluși. Nu avem acces la PayPal, Revolut sau Square și pentru a avea acces efectiv la Apple App Store cumpărăm carduri de credit sau carduri cadou.”

În plus, populația redusă înseamnă că o infrastructură bazată pe blockchain este mai ușor de implementat. Cu un plan de acceptare a monedelor digitale, Pitcher consideră că Bermuda va deveni mai mult decât un simplu furnizor de produse financiare și, în cele din urmă, se va transforma într-un centru financiar internațional.