Exchange-ul Cryptopia din Noua Zeelandă, victimă a unui hack

Exchange-ul Cryptopia din Noua Zeelandă a anunțat că și-a suspendat activitatea ca urmare a unui hack. Platforma a anunțat pe Twitter că

“a suferit o încălcare a securității care a dus la pierderi semnificative”.

Nu au fost furnizate încă informații privind valoarea pierderilor, dar exchange-ul cooperează cu autoritățile pentru soluționarea problemei.

Între timp, tweet-urile de la Whale Alert sâmbătă au indicat că 19.391 de eter (ETH) în valoare de aproape 2.44 milioane de dolari și circa 48 milioane de tokenuri Centrality (CENNZ) în valoare de aproximativ 1.18 milioane dolari au fost transferate de la Cryptopia la portofele necunoscute pe 13 ianuarie. Încă nu s-a confirmat dacă acele fonduri au fost mutate de hacker sau de exchange.

Prețurile criptomonedelor dau semne de recuperare

În ultimele 24 de ore, prețurile criptomonedelor au înregistrat creșteri procentuale între 3 și 6%. Bitcoin se apropie de valoarea de 3700$, cu un volum zilnic de 5.6 miliarde. XRP a depășit din nou Ethereum ca market cap, clasându-se pe locul 2 în top. ETH și Bitcoin Cash se tranzacționează în jurul valorii de 130$, în timp ce EOS se apropie de 2.5$.

Performerul zilei este Augur, care a crescut cu aproape 30% în 24 de ore.

Per ansamblu, evaluarea totală a pieței cripto a ajuns la 123 miliarde, o creștere semnificativă față de zilele anterioare.

Evoluții anormale ale comisioanele de tranzacții Ethereum Classic

În acest weekend, minerii din rețeaua Ethereum Classic au semnalat o creștere de peste 800% a comisioanelor de tranzacții. Taxa a crescut de la 0.71$ la 6.10$, generând 844 ETC în comisioane în cursul zilei de duminică.

Membrii comunității speculează că este posibil să fie vorba de un atac care să exploateze vulnerabilitatea cu privire la tokenurile gas.

GasToken este o aplicație creată anul trecut, care permite utilizatorilor să stocheze și să vândă “gas” – taxele percepute de rețea pentru toate operațiunile, cum ar fi realizarea contractelor inteligente. Level K a descoperit o vulnerabilitate în octombrie anul trecut care afectează exchange-urile ce nu impun o limită de utilizare a GasToken. Acestea pot fi forțate să plătească contravaloarea gas, pierzând fonduri semnificative.

Ethereum Classic a fost victima unui atac 51% săptămâna trecută, apreciindu-se că au fost furate tokenuri în valoare de 1.1 milioane de dolari prin reorganizarea blocurilor.

BitMEX închide conturile utilizatorilor din Statele Unite și Quebec

Platforma de derivate BitMEX a anunțat că este în proces de închidere a conturilor utilizatorilor din Quebec și Statele Unite. Măsura a fost luată din cauza legislației restrictive din aceste jurisdicții.

Autoritatea de supraveghere a piețelor (AMF) din Quebec a avertizat platforma că nu este licențiată pentru a opera în regiune.

”BitMEX nu este înregistrat la AMF și, prin urmare, nu este autorizat să desfășoare activități în provincia Quebec. Am informat compania că activitățile sale sunt ilegale.”

În ceea ce privește utilizatorii din Statele Unite, BitMEX nu a oferit încă o justificare pentru suspendarea conturilor. Cu toate acestea, este clar că platfroma dorește să evite problemele cu autoritățile de supraveghere americane.

Până în prezent, volumul de tranzacții de pe BitMEX nu a fost afectat de această decizie și se menține în jurul valorii de 950 milioane de dolari.