Nokia construiește o rețea IoT

Providerul de telecomunicații finlandez Nokia a inițiat o colaborare cu start-up-ul Streamr pentru a crea o rețea de colectare de date prin internet broadband, ce permite utilizatorilor să monetizeze informațiile transmise prin Proiectele de Comunitate Internet of Things.

Streamr este un proiect lansat anul trecut printr-un ICO ce a strâns 31 milioane de dolari ce folosește tehnologia blockchain pentru a facilita transmiterea de date ce sunt apoi transformate în tokenuri ce sunt integrate în Streamr Data Marketplace.

Tranzactioneaza Bitcoin folosind LDV Bank!

Practic, comunitățile izolate din Finlanda au posibilitatea de a utiliza echipamentele Nokia pentru a crea puncte de transmitere de date prin internet broadband în doar 15 minute, la costuri foarte scăzute, pe care să le utilizeze ulterior în transmiterea de informații pe blockchain și să obțină venituri prin integrarea lor în rețeaua IoT.

Coincheck delistează monedele private

După ce au primit o scrisoare de avertizare din partea autorităților de reglementare financiară din Japonia, Coincheck a anunțat că de luna viitoare va delista monedele private monero (XMR), Dash și Zcash (ZEC). De asemenea, va delista si tokenul Augur REP.

În conformitate cu anunțul publicat de reprezentanții Coincheck, de-listarea va avea loc în data de 18 iunie, când toate criptomonedele menționate vor fi vândute la prețul pieței, iar contravaloarea lor va fi trasnferată în conturile clienților respectivi.

Coincheck a fost achiziționat de grupul Monex în luna aprilie, iar după delistarea acestor monede va continua să suporte BTC, ETH, ETC, LSK, FCT, BCH, XRP, XEM și LTC.

Warren Buffet, criticat public pentru afirmațiile legate de Bitcoin de către compania Genesis Mining

Warren Buffet a fost foarte vocal în criticile împotriva criptomonedelor și a Bitcoin în special, până la nivelul la care a comparat BTC cu ”otrava de șobolani”. Poziția sa nu l-a făcut prea popular în lumea cripto, iar unii analiști au subliniat că Buffet s-a înșelat frecvent când vine vorba de evaluarea potențialului pe care le au diferite proiecte: a ignorat Google și Amazon când erau la început, iar compania Apple era de mulți ani pe piață până când a fost în sfârșit luată în considerare.

Genesis Mining, unul dintre cei mai mari mineri, a decis să facă poziția industriei cripto cât mai vizibilă și a închiriat panouri publicitare localizate în apropiere de birourile lui Buffet pe care scrie

”Warren Buffet: ai recunoscut că te-ai înșelat cu privire la Google și Amazon. Poate te înșeli și cu privire la Bitcoin”.

Campania face parte dintr-o serie de evenimente dedicate promovării Bitcoin, care a inclus și un ”protest” al ”bancherilor contra Bitcoin” în fața sediului Consensus 2018, ce urmărea să conștientizeze publicul că transferurile bancare clasice costă foarte mult și că există alternativa criptomonedelor, mult mai ieftină.

Finanțatorul Snapchat, fondul de investiții Lightspeed, interesat să investească în cripto

Fondul de investiții Lightspeed, care a furnizat capitalul pentru crearea proiectului SnapChat, dorește să își extindă investițiile în domeniul criptomonedelor, fie prin intermediul unui fond specializat, fie printr-un nou proiect.

Unul dintre partenerii din cadrul fondului, Aaron Batalion, ia în considerare inclusiv posibilitatea de a se retrage din funcția de manager general pentru a iniția propriul proiect cripto. Un alt partener, Jeremy Liew, cel care a gestionat investiția inițială în crearea SnapChat, a demonstrat în ultimii ani o poziție publică foarte optimistă în ce privește criptomonedele, fiind unul dintre cei care a insistat pentru participarea LightSpeed la finanțarea portofelului digital lansat de blockchain.com în 2014.

O parte dintre fondurile de investiții tradiționale și-au manifestat interesul pentru implicarea pe piața cripto în ultima perioadă – de la Comcase Ventures până la compania Venrock, ce aparține familiei Rockefeller.

CryptoZZ