Forumul platformei Reddit “r/bitcoin” sărbătorește atingerea pragului de un milion de abonați.

u/Cryptobull007 a obținut râvnitul titlu de subscriber-ul numărul un milion.

Comunitatea entuziaștilor Bitcoin nu are prea multe motive de sărbătoare din cauza situației pesimiste a pieței din 2018. Cu toate acestea creșteri indubitabile se înregistrează într-un anumit sector: subredditul r/Bitcoin.

Moderatorul cunoscut sub numele de BashCo a acordat un premiu pentru utilizatorul numărul un milion care s-a abonat la subreddit. Utilizatorul activează sub numele de u/CryptoBull007.

BashCo a deschis un thread dedicat pregătirii evenimentului, userul apărând să fi acceptat deja premiul.

„Am văzut cum numărul de abonați se apropia de 1.000.000 ieri, așa că am decis sa-mi fac un profil reddit pentru astăzi.”

a spus  u/CryptoBull007. El a afirmat că s-a înregistrat pe platformă după ce a văzut o sesiune AMA cu creatorul Cardano – Charles Hoskinson.

r/Bitcoin: 600.000 de utilizatori într-un an.

La fel ca multe zone ale comunității de utilizatori Bitcoin, r/Bitcoin a avut o istorie furtunoasă. A existat inclusiv un  subreddit rival: r/BTC, care ulterior se pare că a virat către criptomoneda Bitcoin Cash.

Comunitățile înregistrează dezbateri aprinse între membri, cu acuzații de ambele părți. Promoterul Bitcoin Cash, Roger Ver, s-a oferit să doneze 250.000 $ în scopuri caritabile cu condiția ca moderatorii să își oprească presupusa cenzură față de r/Bitcoin.

Numărul abonaților a fost, între timp, în continuă creștere pe parcursul anului trecut. În Noiembrie 2017, r/Bitcoin sărbătorea atingerea pragului de 400.000 de susținători.

Interesul public pentru Bitcoin crește

În ciuda căderii prețului Bitcoin în ultimele două luni, interesul pentru criptomonede a continuat să crească.

Volatilitatea prețurilor trezește atenția consumatorilor de rând, în mod tradițional, iar statisticile Google confirmă această tendinţă. Termeni ca „Bitcoin” și „este Bitcoin pe moarte” au înregistrat cote care nu au mai fost atinse în ultimele 6 luni.

Până în prezent, anul acesta, rețeaua  Bitcoin a avut tranzacții cu valoare însumată de peste 2 trilioane de dolari. În comparație cu anul trecut, cifra a crescut cu 60%.