Fundația non-profit dedicată susținerii dezvoltării protocolului ethereum, Fundația Ethereum, a semnat un parteneriat cu banca de stat Vnesheconombank (VEB).

Acordul a fost anunțat luni, într-o conferință de presă de ambele părți. Fundația Ethereum va lucra împreună cu VEB pentru a susține noul centru de cercetare. Va oferi training specializat pe tehnologia de registre distributive și îi va învăța pe reprezentanții băncii să lucreze cu platforma ethereum.

Parteneriatul are ca scop să ajute experții din comunitatea ethereum din Rusia să asiste proiecte bazate pe ethereum și pe alte blockchain-uri.

Cumpara Ethereum

Vitalik Buterin despre dezvoltare

Fondatorul platformei ethereum a spus într-o declarație:

”Cooperarea dintre ethereum și VEB vine cu o oportunitate unică. Ne vom implica în cercetarea și dezvoltarea folosirii tehnologiei blockchain pentru administrația publică. Vom face tot posibilul să accelerăm adaptarea acestei noi tehnologii în organizațiile guvernamentale din Federația Rusă.”

Semnarea parteneriatului oficial a avut loc la un eveniment în orașul rusesc Tatarstan, în weekend. Parteneriatul poartă titlul ”Blockchain-ul, noul petrol al Rusiei”. La discuții au participat oficiali de vârf din partea VEB. A fost prezent și Vitalik Buterin, care a vorbit în cadrul evenimentului.

Este vorba despre un parteneriat așteptat de mai multă vreme. Vitalik Buterin a mai făcut pași în această direcție. În luna mai a avut o întâlnire cu Vladimir Putin și o scurtă discuție despre noile tehnologii de registre distributive. Reprezentanți guvernamentali și bancari din Rusia caută de mai multă vreme să înțeleagă felul în care pot implementa blockchainul la nivel de stat.

Chiar și așa, subiectul criptomonedelor rămâne unul sensibil în această țară.