Guvernul britanic a blocat planul Royal Mint de a crea un token “de aur”. Acesta era planificat să se tranzacționeze pe platforma CME.

Potrivit surselor citate în Reuters, ministerul britanic de finanțe a refuzat să aprobe planurile monetăriei de a lansa tokenul RMG, care ar fi fost susținut de aur deținut de Royal Mint.

“Din păcate, din cauza condițiilor de pe piață, acest lucru nu s-a dovedit posibil în acest moment, dar vom revedea acest lucru dacă și când condițiile de piață sunt corecte”

a spus un purtător de cuvânt al Royal Mint.

Compania este o subsidiară a Trezoreriei Britanice

deținută în totalitate de Casa Regală și are rolul de a produce moneda națională a Regatului Unit.

Proiectul de emitere al tokenului stabil bazat pe aur a fost anunțat în 2016. Conform informațiilor obținute de Reuters, Royal Mint intenționa să listeze tokenurile pe bursa CME, care gestionează, de asemenea, cea mai mare piață reglementată de contracte futures bitcoin. Cu toate acestea, CME s-a retras din parteneriat chiar înainte de data de lansare programată la sfârșitul anului trecut.

Royal Mint

a fost nevoită să amâne lansarea în vederea identificării unor alte platforme de listare. Aparent, ministrul de finanțe britanic a considerat că un astfel de parteneriat ar fi prea riscant pentru Monetărie și, prin extensie, pentru guvern.

Deoarece nu avea aprobarea guvernului, directorul executiv al Royal Mint, Anne Jessop – care a fost numită în funcție în februarie 2018, a fost nevoită să închidă proiectul. Cei patru angajați care formau departamentul blockchain au fost disponibilizați.

Planul inițial presupunea lansarea de tokenuri RMG în valoare de un miliard de dolari. Acest lucru ar fi făcut ca Royal Mint Gold să fie una dintre cele mai valoroase criptomonede din lune.

La evaluările curente, s-ar fi clasat în top 15 cripto, imediat după NEO și ethereum clasic (ETC).

Sursele citate de Reuters au sugerat că CME și-a pierdut entuziasmul pentru noile active din cauza succesului limitat înregistrat de contractele futures Bitcoin. Lansate în decembrie 2017, contractele futures BTC au înregistrat volume minore prin comparație cu tranzacțiile propriu-zise de criptomonede.

“Managementul CME s-a schimbat și au decis să renunțe la proiect, nu au vrut să se implice”

a declarat o sursă nenominalizată pentru Reuters.

CME a declarat :

“continuă să evalueze cererea clienților împreună cu partenerul nostru și nu are nimic nou de raportat în acest moment”.