Guvernul din Gibraltar, în colaborare cu Universitatea din Gibraltar, a creat un grup consultativ axat pe dezvoltarea de cursuri educaționale legate de blockchain.

Grupul “Noi tehnologii în educație” (NTiE) este o inițiativă comună între guvern, Universitatea din Gibraltar și o serie de companii de vârf din domeniul tehnologiei cu sediul în țară. În urma extinderii noilor tehnologii în Gibraltar, NTeE va aborda cererea de competențe conexe atât în sectorul privat, cât și la nivel guvernamental.

Cursurile vor fi lansate în cursul acestui an. Vor fi susținute și de “contribuții semnificative” din partea actorilor din industrie. Majoritatea sunt în curs de obținere a licenței de către Comisia de Servicii Financiare din Gibraltar.

“Furnizarea accesului la cursuri inovatoare cu contribuția experților din partea celor care folosesc această tehnologie în sectorul privat este o componentă vitală în dezvoltarea unei comunități comerciale cu tehnologia DLT în Gibraltar”

a declarat Gilbert Licudi, Consilier al Reginei și ministru cu responsabilitatea pentru Universitatea din Gibraltar.

În cadrul inițiativei, universitatea va dezvolta și va spori expertiza în tehnologiile noi, inclusiv DLT, codificarea și contractele inteligente. Ulterior va elibera un certificat de competență profesională în acest domeniu.

Guvernul din Gibraltar a declarat:

“Lansarea grupului consultativ NTiE sprijină demersurile Gibraltar de a deveni un centru pentru noile tehnologii. După cum am anunșat în ianuarie 2018, Gibraltar ar fi prima jurisdicție la nivel global care va introduce legislația în jurul tehnologiei DLT”.

Conform declarației ministrului educației, John Cortes, doar 27% dintre universitățile din întreaga lume oferă cursuri de tip blockchain. Jumătate din top 50 de universități internaționale oferă cursuri similare, ceea ce înseamnă că interesul pentru acest subiect crește.

Un studiu realizat în august releva cursurile de blockchain și cripto ca fiind foarte populare în Statele Unite. În septembrie, Universitatea New York (NYU), prin Școala de Afaceri NYU Stern, a devenit prima universitate din SUA ce oferă studenților un avantaj în tehnologia blocckhain.

Ca urmare a creșterii numărului de studenți interesați de noua ofertă, NYU și-a dublat, în acest an școlar, ofertele de curs.