Pe data de 22 februarie, fondatorul Dreamhost Josh Jones a susținut că i s-au furat criptomonede în valoare de 30 milioane de dolari. Într-o postare pe Reddit, care între timp a fost ștearsă, Jones a declarat că i s-au furat 60.000 BCH și 1500 BTC prin compromiterea cartelei SIM. Acesta este primul hack de mare amploare in crypto.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

În postarea ștersă, Jones a făcut apel la minerii BCH să nu valideze tranzacțiile. El a scris:

„Au avut doar 3 confirmări, dacă unii mineri / comunitatea pot ajuta cumva, am cheile private. Ajutor ajutor ajutor … Recompensa mare, evident. “

Hack-urile apar destul de frecvent în industria cripto. Dar, când un astfel de atac implică milioane de dolari într-una dintre cele mai proeminente criptomonede, atrage atenția la cel mai înalt nivel.

Roger Ver lauda atacul

Într-un interviu acordat Cointelegraph, susținătorul Bitcoin Cash Roger Ver a subliniat aspectul pozitiv al furtului pentru BCH:

„Iată pe cineva care valorează cel puțin 45 de milioane de dolari și care alege să păstreze majoritatea averii în Bitcoin Cash, nu în ceea ce toată lumea numește Bitcoin azi. Acesta este un semn pozitiv pentru Bitcoin Cash – că cineva cu atât de mulți bani îi ține în Bitcoin Cash și nu în BTC.”

El a mai susținut că atacul ar putea avea implicații pozitive asupra BCH, indicând că, în ciuda tragediei, valoarea sa intrinsecă este suficient de mare pentru a atrage interesul criminal:

„Faptul că hackerii sunt dispuși să meargă și să fure Bitcoin Cash înseamnă că este ceva demn de furat, că este ceva valoros. Dacă nu ar fi fost valoros, nu ar fi meritat, hackerii nu ar încerca să-l fure”.

Ver nu s-a pronunțat cu privire la capacitatea lui Jones de a recupera fondurile furate. El a subliniat că imposibilitatea recuperării se reduce la natura intrinsecă a criptomonedelor. El a recunoscut că nu se poate face nimic:

„Nu se pot recupera, deși într-un fel mi-aș dori să existe o metodă de recuperare într-o oarecare măsură. Dar, pe de altă parte, acesta este un aspect esențial al criptomonedelor – tranzacțiile sunt ireversibile”.

Hack de mare amploare in crypto – Nu se poate face nimic!

El a părut să ofere hackerului sfaturi despre cum să evite să fie prins:

„Realitatea este că nimeni nu poate să facă nimic, decât dacă hacker-ul este suficient de prost încât să depănă criptomonedele direct pe un exchange fără să le trimită prin nici un fel de mixer. Ceva de genul, CoinShuffle sau CashFusion pe Bitcoin Cash. Există o mulțime de instrumente interesante ce permit ascunderea provenineței criptomonedei Bitcoin Cash. În acest caz, este puțin trist că aceste instrumente vor fi folosite pentru a ajuta un hacker”.

Comentând evenimentele, Dovey Wan, partener fondator al fondului cripto Primitive Ventures, a avertizat că furtul va avea impact major asupra BCH. Ea l-a criticat pe Jones pentru că a păstrat o cantitate atât de mare de criptomonede într-un portofel accesibil de pe smartphone.

Șeful echipei de securitate Kaspersky, Pavel Pokrovsky, a declarat însă că portofelele mobile nu sunt în mod inerent riscante – depinde de implementare:

„În mod normal, portofelele dezvoltate de companii cripto-mari care au trecut evaluările de securitate pot fi considerate mai de încredere în comparație cu portofelele dezvoltate de către persoane fizice. Destul de des, avem de-a face cu cazuri de phishing atunci când aplicațiile de portofel sunt dezvoltate special cu scopul de a fura fonduri. De asemenea, apar atacuri vizate, deși nu sunt legate în mod special de portofelele mobile.”

În orice caz, păstrarea unor sume atât de mari în portofele ușor accesibile nu este o idee bună, după cum a demonstrat situația lui Jones.

CryptoZZ