Deutsche Bank a devenit cel mai nou membru al inițiativei de plăți bazată pe blockchain a JPMorgan. În prezent, rețeaua de informații interbancare (IIN) include 320 de bănci, conform unui articol publicat de Financial Times.

Lansată în octombrie 2017, IIN este construită pe Quorum, rețeaua blockchain similară cu Ethereum dezvoltată de JPMorgan și folosește criptomoneda stabilă JPMCoin. La lansare, gigantul bancar a declarat că platforma va reduce timpul și costurile necesare pentru realizarea plăților interbancare.

Conform raportului FT, cea mai mare parte a băncilor membre utilizează Quorum pentru a procesa plăți în USD. Deutsche Bank ocupă în prezent numărul unu la nivel global pentru compensarea plăților în euro.

400 membri planificați până la sfârșitul anului

Takis Georgakopoulos, directorul serviciilor de trezorerie la JPMorgan, a declarat că parteneriatul cu Deutsche Bank este un pas important spre extinderea IIN. Până în prezent, băncile care foloseau platforma erau în mare parte colaboratorii JPMorgan.

IIN aduce eficiență prin scrierea tuturor datelor privind plățile într-un registru distribuit, permițând astfel rezolvarea rapidă a plăților problematice și reducerea proceselor manuale.

Ole Matthiessen, șeful global de gestionare a numerarului la Deutsche Bank, a afirmat că instituția bancară și-a redus recent activitatea de investiții și se concentrează pe operațiunile de tranzacții.

Aderarea la IIN – rețeaua de informații interbancare este – „un pas important” care ar reduce costurile Deutsche Bank și, de asemenea, îi va permite să ofere servicii mai bune clienților.

Matthiessen a adăugat că planul IIN este de a avea 400 de membri până la sfârșitul anului 2019, ceea ce va facilita relaționarea Deutsche Bank cu alte bănci importante.