În octombrie 2017, o persoană necunoscută raporta eronat poliției că la adresa inginerului companiei BitGo, Jameson Lopp, avea loc o crimă. Aceasta a provocat o vizită din partea echipei de intervenție rapidă SWAT la domiciliul acestuia.

Mai exact, a fost realizat un apel la serviciul de urgență 911 în care apelantul a declarat că a împușcat pe cineva la adresa lui Lopp, că deține explozive și solicită 60.000$ pentru a elibera restul ostaticilor nevătămați.

Jameson Lopp este inginer în cadrul companiei BitGo și un oponent al SegWit2x. El este de părere că poziția sa publică cu privire la dezbaterea asupra dimensiunilor blocurilor din rețeaua Bitcoin a fost de fapt motivul din spatele acestui incident.

Din păcate, au existat instanțe anterioare în care poliția a avut reacții disproporționate în ce privește situațiile necunoscute. Astfel a existat riscul ca incidentul să fie mult mai grav, si cu consecințe mult mai severe.

De exemplu, în decembrie anul trecut, un apel fals similar a rezultat în împușcarea fatală a două persoane nevinovate. Ofițerii SWAT sosiți la adresa respectivă s-au facut vinovați de eroarea in cauză.

Inginerul companiei BitGo

Nu se afla la domiciliu in momentul respectiv, astfel încât situația sa a fost rezolvată fără victime. Însă investigația ulterioară nu a reușit să identifice cine a fost autorul apelului.

Ulterior, Lopp a primit un mesaj vocal în care i se solicita suma de 50.000$ de la un număr de mobil pre-plătit pentru a evita incidente viitoare. Dar nu au fost oferite detalii suplimentare, iar hărțuirea a continuat.

În luna noiembrie, adresa sa personală de e-mail a fost înscrisă pe numeroase site-uri de marketing. Totodată site-ul pe care îl deține, statoshi.info, a fost victima unui atac DoS în ziua următoare.

Lopp a decis să ofere o recompensă de 100.000 $ pentru identificarea persoanei responsabile pentru apelul fals. A anunțat de asemenea luarea unei serii de măsuri pentru protecția sa și a familiei sale.