În cursul anului 2020, interesul în contractele futures Bitcoin a crescut semnificativ. Un raport publicat de compania de analiză Skew arată că numărul de contracte deschise a atins 235 de milioane de dolari până pe 17 ianuarie. Prin comparație, în prima jumătate a lunii decembrie 2019, valoarea acestor contracte era de doar 100 milioane de dolari.

Interesul în contractele futures Bitcoin a crescut în paralel cu prețul, confirmând o tendință ascendentă. Bitcoin a coborât aproape de 6.430 de dolari la mijlocul lunii decembrie și s-a ridicat duminică la un maxim de 9.188 de dolari. În prezent, criptomoneda se tranzacționează în jurul valorii de 8.600$, ceea ce reprezintă o creștere de 20% în ultimul an.

Opțiunile Bitcoin au revitalizat piața de futures

Pe data de 8 ianuarie, CME a lansat opțiunile Bitcoin futures, provocând o creștere a activității de tranzacționare. În prima zi de lansare, volumele au atins 2.3 milioane de dolari pentru opțiuni. În următoarele patru zile, numărul de contracte a ajuns la 122, echivalentul a 5.3 milioane de dolari.

Per ansamblu, numărul de contracte futures tranzacționate în prima săptămână a lui 2020 a depășit 17.000.

Interesul instituțional penru piața de futures Bitcoin este demonstrat de volumele de tranzacții zilnice. La sfârșitul lui 2019, de exemplu, volumele zilnice al CME ajunseseră la o valoare medie de 6.400 de contracte.

„Produsul CME a evoluat în ultimii doi ani și este acum unul dintre instrumentele derivate bitcoin cele mai lichide, listate la nivel global. Am văzut o participare puternică din partea investitorilor instituționali, a comercianților mici și a altor clienți care apreciază transparența, descoperirea prețurilor și transferul de risc pe care doar o piață reglementată precum CME Group îl poate oferi ”,

a scris Tim McCour, directorul CME Group într-o postare pe LinkedIn in decembrie.

Alte exchange-uri au înregistrat de asemenea o creștere a activității în ultimele câteva luni. Volumul total de tranzacționare a contractelor futures per ansamblu a depășit 25 de miliarde de dolari pe 14 ianuarie, potrivit Skew.

CryptoZZ