Jack Dorsey creează un fond de 1 miliard de dolari pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Susținătorul Bitcoin, Jack Dorsey, a anunțat că va aloca 1 miliard de dolari pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Fondurile, ce reprezintă 28% din averea sa, vor fi utilizate de organizația Start Small. Aceasta va oferi ajutor în combarerea virusului. Dorsey a anunțat că va face public modul în care fondurile vor fi distribuite.

Prima contribuție Start Small a fost o donație de 100.000 de dolari pentru Fondul alimentar din America. Acesta este o campanie lansată de Leonardo DiCaprio și Laurene Powell Jobs dedicată furnizării de mese calde populațiilor vulnerabile.

Ulterior, Dorsey a anunțat că activitatea Start Small se va concentra pe educarea fetelor, programe de sănătate și asigurarea venitului minim pentru populație.

Tesla va utiliza blockchain pentru lanțul de aprovizionare

Compania Tesla va încorpora tehnologia blockchain în lanțul său de aprovizionare cu piese din China. Anunțul a fost publicat de furnizorul de logistică blockchain CargoSmart, care a derulat un proiect pilot în Grupul de Porturi Internaționale din Shanghai. Participanții au fost compania de transport COSCO SHIPPING LINES (COSCO), Shanghai International Port Group și Tesla, Inc..

Este printre primele proiecte pilot cu un transportator oceanic care efectuează un schimb de date în timp real cu un operator prin blockchain. Pilotul a demonstrat atât ușurința de gestionare a documentației de marfă, dar și câștigurile de eficiență pentru participanți.

Ca urmare a succesului înregistrat, compania Tesla a decis să continuie să utilizeze aplicația blockchain în gestionarea transporturilor din China.

Binance, acuzat că a furat 850.000$ în criptomonede de la un utilizator

Conform unui raport publicat de ForkLog, exchange-ul Binance este acuzat de un utilizator că a furat criptomonede în valoare de 850.000$.

În noimebrie 2018, Binance a blocat un cont ce deținea criptomonede, la solicitatrea autorităților sud-coreene. Platforma a solicitat verificări KYC/AML suplimentare, deoarece o parte dintre fonduri ar fi fost sustrase de la un proiect cripto coreean. Ulterior, exchange-ul a susținut că a transferat fondurile poliției sud-coreene.

Utilizatorul în cauză susține că nu a fost informat cu privire la o investigație a autorităților din Coreea de Sud. De asemenea, a publicat coresponență cu poliția coreeană din care reiese că nu ar fi existat o solicitare cu privire la fondurile sale. Având în vedere că Binance a refuzat să răspundă la acuzația de furt, utilizatorul respectiv intenționează să dea în judecată exchange-ul.

CryptoZZ