Programatorul și cripto-entuziastul John McAfee și-a dezvăluit intenția de a se folosi de campania electorală pentru Președinția SUA din anul 2020 ca platformă pentru promovarea criptomonedelor.

În cadrul Summitul Blockchain din Malta, fondatorul programului McAfee Antivirus Software a spus că intenționează să candideze pe baza unei “platforme liberale”. De asemenea, se va folosi de această oportunitate doar pentru a discuta despre criptomonede, deoarece este conștient că “nimeni nu îl va alege președinte.”

McAfee a comentat că poziția sa pro-cripto se bazează în principal pe conceptul de “libertate personală”. Din acest motiv, în campania electorală intenționează să

“vorbească despre libertatea personală și despre modul în care criptomonedele ne pot ajuta să realizăm acest lucru”.

McAfee a explicat

că intenția sa de a candida la funcția de președinte nu este pentru a câștiga, ci de a obține acces la o platformă publică largă pentru promovarea criptomonedelor descentralizate, declarând:

”Acesta este subiectul despre care voi vorbi. Nu vreau să fiu președinte. Nu aș putea să fiu … nimeni nu mă va alege pe președinte, slavă Domnului. Cu toate acestea, am dreptul să candidez.”

Intenția de a candida pentru președinția SUA în 2020 a fost anunțată la începutul lunii iunie 2018. Încă de atunci, McAfee a subliniat că intenția sa este de a sprijini comunitatea cripto și de a promova criptomonedele.

De altfel, aceasta este cea de-a doua candidatură a lui McAfee la președinția americană. El a mai avut o nominalizare din partea Partidului Libertarian în 2016. Atunci, platforma sa s-a bazat pe ”problemele de securitate cibernetică”. McAfee a pretins că, dacă ar fi fost “mai conectat cu comunitatea cripto în 2016”, ar fi promovat mai bine ideea de “independență monetară”.

În Malta, McAfee și-a reiterat previziunile din ultimul an că Bitcoin va ajunge la 1 milion de dolari până în anul alegerilor prezidențiale din SUA. Cu toate acestea, McAfee a precizat că acea sumă de dolari SUA nu va fi aceeași cu 1 milion de dolari pe care o avem astăzi, deoarece valutele fiat vor fi convertite pe piețele cripto:

”În cinci ani, valutele fiat vor fi specii pe cale de dispariție”.