Autoritatea monetară din Singapore aprobă derivativele crypto

Autoritatea monetară din Singapore (MAS) a anunțat că este de accord cu tranzacționarea crypto-derivativelor pe exchange-urile locale. Propunerea este ca acestea să fie reglementate în conformitate cu legea privind securities și futures existentă.

”Propunerea MAS va permite burselor reglementate din Singapore să răspundă nevoii investitorilor de a-și gestiona expunerea la tokenuri de plată în timp ce va aduce activitatea sub supraveghere autorităților de reglementare “,

se menționează în declarația oficială.

Singapore Exchange Derivatives Trading Ltd., o unitate locală a ICE și Asia Pacific Exchange se numără printre platformele licențiate de MAS care pot lista acum derivative cripto.

Banca sud-africană FNB închide conturile exchange-urilor cripto locale

Una dintre cele mai mari bănci din Africa de Sud, FirstRand Bank, a anunțat că va închide conturile exchange-urilor cripto. Decizia a fost justificată de lipsa de reglementare a criptomonedelor în țară.

În declarația oficială, FNB a menționat că va reevalua decizia odată cu implementarea unor politici legislative pentru industria cripto in Africa de Sud

Popularul serviciu de tranzacționare cripto Luno a confirmat că FNB va închide conturile sale în prima parte a lui 2020. De asemenea, VALR, o altă platformă exchange cripto sud-africană, a declarat că decizia FNB nu va afecta negativ operațiunile sale.

Bitcoin este foarte popular în Africa de Sud tocmai datorită faptului că nu este foarte reglementat în țară. Datele din Google Trends arată că Africa de Sud se află pe locul doi în ceea ce privește interesul global pentru criptomonede.

Lamborghini își autentifică mașinile pe blockhain

Producătorul de automobile Lamborghini își autentifică mașinile pe blockhain. A anunțat că va utiliza platforma Salesforce Blockchain. Este vorba despre gestionarea informațiilor de certificare a mașinilor care sunt re-vândute.

În prezent, procesul este foarte complex și durează mult timp, deoarece implică peste 800 de teste realizate de numeroși colaboratori. Prin utilizarea tehnologiei blockchain, toate informațiile cu privire la o anumită mașină sunt stocate într-un registru imutabil. Acestea vor include date despre proprietarii anteriori, precum și toate modificarile și reparațiile realizate.

Serviciul Salesforce Blockchain a fost lansat în mai și este dedicat companiilor care doresc să implementeze această tehnologie. Până în prezent, este foloist de Arizona State University, compania de cercetare în domeniul sănătății IQVIA și S&P Global Ratings.

Gemini face prima achiziție – compania Nifty Gateway

Compania Gemini fondată de frații Tyler și Cameron Winklevoss a făcut prima achiziție – Nifty Gateway, fondată de gemenii Foster.

Nifty Gateway permite utilizatorilor să achiziționeze tokenuri non-fungibile (NFT) de la jocuri crypto precum CryptoKitties și Gods Unchained folosind carduri de credit și debit.

“Tokenurile non-fungibile și bunurile digitale colecționabile vor juca un rol major în următoarea eră a economiei digitale. Ele sunt formă perfectă pentru tranzacționarea obiectelor de artă și a altor produse unice, ceea ce le face un element esențial pentru apariția unor noi industrii de miliarde de dolari “,

a declarat Tyler Winklevoss, CEO-ul Gemini.

CryptoZZ