Curtea de apel a decis că BitFinex nu trebuie să puna la dispozitie documente cu privire la transferurile de bani de la Tether. Decizia anulează ordinul publicat de prima instanță, care a solicitat companiei iFinex să pună la dispoziția procuraturii din New York (NYAG) informații relevante pentru investigație.

În luna august, iFinex a introdus un apel împotriva acestei decizii, ce a fost acordat în cursul zilei de ieri.
De asemenea, Curtea de Apel a impus termenul de 4 noiembrie pentru ca procuratura din New York să introducă un apel la această decizie.

vinde bitcoin

iFinex a fost acuzat că a acoperit o pierdere de 850 de milioane de dolari a exchange-ului Bitfinex folosind fonduri care susțineau criptomoneda stabilă a Tether (USDT). Problema principală cu fondurile împrumutate este legată de faptul că rezervele de numerar ale lui Tether erau utilizate ca bază pentru emiterea de USDT. Dacă utilizatorii Tether ar fi vrut să-și încaseze fondurile, nu ar fi putut să o facă la momentul respectiv.

Au incalcat legislatia din New York

Companiile au fost acuzate că au încălcat legislatia din New York și că Bitfinex nu a informat investitorii despre pierderile înregistrate.

Ifinex, compania mamă a Bitfinex, a susținut că procuratura din New York nu are jurisdicție asupra cazului deoarece exchange-ul nu are clienți din acest stat. De asemene, a obținut amânarea deciziei cu privire la documentele ce trebuie furnizate până în luna septembrie. Între timp, exchange-ul a funcțioant normal, iar Tether și-a ajustat declarațiile cu privire la faptul că USDT se bazează 100% pe depozite de dolari americani.

Aparent, cazul NYAG-Bitfinex are șanse mari să se încheie pe data de 4 noiembrie, dacă procuratura nu va aduce suficiente argumente pentru continuarea investigațiilor.