Instituția de creditare din Liechtenstein Bank Frick oferă acum “investiții directe” și cold storage pentru cinci criptomonede, dupa cum a anunțat într-un comunicat de presă pe 28 februarie, menționând că este prima “instituție financiară din țară care o face”.

Urmărind în primul rând “participanții profesioniști pe piață și intermediarii financiari”, în opinia lui Frick, se oferă investiții și stocare pentru Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple și Ethereum.

Banca, fondată în 1998, a căutat să se distingă de concurența din țara europeană mică, introducând un serviciu de investiții și depozitare cripto prin care sa-si diversifice operatiunile dincolo de granițele sale.

carscenter-accepta-bitcoin

 

“Serviciile noastre sunt solicitate de companii din întreaga Europă”, a comentat comunicatul Directorului Departamentului Clienti Hubert Büchel. Cu privire la beneficiile tranzactionarii cripto printr-o bancă, Büchel a continuat:

“Acest lucru se datorează faptului că ei știu că le putem oferi un sprijin fiabil în punerea în aplicare a modelelor lor de afaceri cu criptomonede și blockchain, în conformitate cu cadrul de reglementare existent.”

În ciuda faptului că Bank Frick a fost anterior activă în piata cripto, mișcarea pare să copieze Elveția învecinată, unde instituțiile Vontobel și Falcon Private Bank oferă o expunere la investiții cripto încă din 2016.

În altă parte, în Europa, “Rabobank” din Olanda a sugerat că, în curând, ar putea începe să ofere un serviciu de depozit criptomonede pentru posesorii de carduri prin intermediul unui produs numit “Rabobit.” Un site dedicat proiectului a apărut, deși personalul a anuntat in social media ca decizia de lansare sa nu a fost încă luata.