Faimosul boxer Floyd Mayweather și producătorul de rap DJ Khaled se confruntă cu consecințe legale pentru susținere în proiectul Centra Tech, un proiect ICO acuzat de fraudă. Fondatorii presupusului ICO fraudulos au fost arestați de autoritățile criminale americane în aprilie.

Celebrul tabloid TMZ informează că Floyd Mayweather și DJ Khaled au fost dați în judecată de către investitori. Aceștia îi acuză că au participat la o înșelătorie de milioane de dolari. Procesul este legat de proiectul Centra Tech. Acesta a strâns peste 32 milioane de dolari de la mii de investitori anul trecut. ICO-ul promitea să construiască o suită de produse financiare, inclusiv o carte de debit cripto, susținută de Visa și Mastercard.

Potrivit procesului

Floyd și Khaled au avut un rol important în promovarea monedei digitale pe social media. Investitorii doresc să își recupereze banii de la fondatorii companiei și de la promoterii faimoși ai ICO-ului. Ei se plâng că valoarea tokenului s-a prăbușit cu peste 98%. Căderea s-a produs de la aproximativ 1 USD per CTR în februarie până la mai puțin de 0,02 USD în aprilie.

La începutul lunii aprilie SEC a acuzat și arestat doi co-fondatori ai Centra Tech de organizarea unei fraude. Robert Farkas și Sohrah Sharma au fost acuzați că

” au creat un ICO fraudulos în care Centra a oferit și a vândut investiții neînregistrate printr-un Token CTR”.

Cei doi sunt acuzați că au mințit despre relațiile cu Visa și Mastercard, creând biografii false și publicând falsuri sau materiale înșelătoare de marketing pe site-ul Centra.

Mai târziu, SEC a acuzat un al treilea co-fondator, Raymond Trapani, cu încălcarea dispozițiilor antifraudă și de înregistrare ale legilor federale americane privind titlurile de valoare.

SEC a publicat recent dovezi sub forma unor mesaje text între Farkas, Trapani și Sharma. Ca răspuns la o scrisoare de încetare a activității transmise de o bancă, solicitând Centra să elimine toate referințele la brandul său din materialele de marketing, Sharma a spus:

“Trebuie să scoatem chestiile alea de peste tot și să dăm vina pe freelanceri lol.”