Un milionar Bitcoin a fost arestat în Hong Kong după ce a provocar isterie în masă aruncând cu bani de pe acoperișul unei clădiri.  Wong Ching-Kit este un susținător cripto cunoscut pentru metodele spectaculoase de promovare a proiectelor. Sâmbăta aceasta, el a optat să arunce cîteva mii de bancnote de 100 de dolari HK de pe un bloc, provocând agitație.

Inițiativa face parte dintr-o campanie de marketing pentru un proiect de investiții mai mult sau mai puțin legal:

”Astăzi, 15 decembrie, este ziua în care FCC anunță marea cursă de tranzacționare. Sper că toată lumea va acorda atenție acestui eveniment important. Credeți-mă când vă spun că banii vor cădea din cer.”

a proclamat Wong.

Videoclipul incidentului a devenit viral, iar personajul respectiv a fost arestat în mai puțin de o oră. El a încercat să își continuie campania de promovare prin distribuirea de vouchere pentru restaurante.

Într-o conferință de presă ulterioară, inspectorul-șef al poliției locale a declarat că Wong a fost arestat pentru comportament neadecvat într-un loc public.

Poliția a solicitat de asemenea publicului să returneze bancnotele aruncate – din cei 100.000 de dolari au fost aparent recuperați în jur de 6000.

Promovare de scheme Ponzi pe Internet

Wong utilizează frecvent astfel de trucuri promoționale pentru proiectele cripto pe care le susține. Utilizând porecla online “Coin Young Master” și pagina Facebook – Cryptocurrency Epoch, el promovează în mod regulat o gamă de scheme de “investiții” în valută virtuală.

Wong pare să fie printre cei care au făcut avere din Bitcoin la sfârșitul anului 2017. Acesta a declarat de asemenea că se simte un fel de “Robin Hood”. El chiar face aluzie la revendicare în timpul cascadoriei de sâmbătă, spunând că “i-a jefuit pe cei bogați pentru a-i ajuta pe cei săraci”.

Din păcate, Wong nu acționează tocmai în interesul publicului. Leonhard Weese, președintele Asociației Bitcoin din Hong Kong, afirmă că milionarul are o istorie de promovare a schemelor Ponzi în interiorul și în afara sferei criptomonedelor.