Banca Națională Elvețiană (BNS) și Banca pentru Decontări Internaționale (BIS), considerată a fi banca centrală pentru băncile centrale, explorează împreună o moneda digitală bazată pe blockchain.

SNB a anunțat că a semnat un acord operațional cu BIS pentru deschiderea unui centru dedicat în Elveția, care va efectua cercetări asupra proiectului de moneda digitală bazată pe blockchain.

vinde bitcoin

„Această nouă formă de bani digitali ai băncii centrale ar urma să faciliteze decontarea activelor tokenizate între instituțiile financiare”,

a declarat BNS.

În prezent, proiectul dezvoltă o dovadă a conceptului în parteneriat cu bursa elvețiană Bursă digitală SIX Group, SIX Digital Exchange (SDX).

Monedele digitale reprezinta o optiune viabila

Într-o declarație separată, SIX a declarat că SDX va utiliza propria platformă pentru a explora posibilitățile tehnice pentru integrarea monedei bancare centrale digitale în platformele blockchain.

Unele dintre aspectele evaluate sunt conectarea sistemului existent de compensare interbancară elvețiană și emiterea de tokenuri digitale în franci elvețieni de către SNB.

„Dovada noastră de concept pe tema banilor digitali ai băncii centrale pentru participanții de pe piața financiară pe platformele DLT nu numai că va oferi informații tehnologice, ci va trimite un semnal important tuturor participanților pe piață pentru a lua măsuri pentru a explora tehnologia DLT. și active digitale ”,

a declarat Thomas Zeeb, directorul de platforme al SIX.

Ideea de CBDC este privită pozitiv de majoritatea băncilor centrale și a căpătat din ce în ce mai mult avânt, mai ales după lansarea proiectului Libra. Mulți guvernatori de bănci centrale sunt de acord asupra faptului că sistemele financiare necesită schimbări majore, iar monedele digitale bazate pe blockchain reprezintă o opțiune viabilă.