Numărul de Bitcoin tranzacționat este în creștere

Un grafic postat de Glassnode relevă că numărul de Bitcoin tranzacționat a început din nou să crească. Începând din august anul trecut, cantitatea de Bitcoin mutată de la un utilizator la altul a crescut constant. Odată cu prăbușirea pieței din luna martie, cripto-entuziaștii au optat pentru a stoca monedele. Graficul a arătat o scădere bruscă la sfârșitul lunii martie, dar în aprilie se înregistrează o creștere.

De asemenea, analiza Blockchain.info arată că numărul de tranzacții din rețea s-a recuperat, ajungând aproape de 280.000 pe zi.

Cumpara si vinde Bitcoin folosind LDV Bank!

După toate probabilitățile, aceste creșteri se datorează apropierii halvingului și au potențialul de a alimenta o creștere de preț.

Gibraltar planifică măsuri de reducere a manipulării pieței cripto

Ministrul pentru servicii digitale și financiare al Gibraltarului, Albert Isola, a anunțat că va introduce reglementări pentru a reduce manipularea pieței cripto. Acestea urmează să fie implementate în următoarele câteva luni.

Isola a declarat că manipularea piețelor este un „risc în creștere” în rândul companiilor DLT. Din acest motiv, autoritățile au decis să renunțe la elaborarea unui cadru legal pentru ICO-uri și să se concentreze pe implementarea recomandărilor FATF.

Gibraltar a fost printre primele jurisdicții care au reglementat și licențiat firmele blockchain, la începutul anului 2018. Până în prezent, Comisia de Servicii Financiare a licențiat 15 firme fintech.

HTC Exodus va suporta minarea de Monero

HTC EXODUS și Midas Labs au anunțat că telefon va suporta minarea de Monero (XMR). Funcția va fi disponibilă prin noua aplicație DeMiner, care va fi lansată în al doilea trimestru al anului 2020.

Smartphone-ul blockchain Exodus suportă un nod Bitcoin complet și poate mina mai multe criptomonede când este ținut în priză.

Conform declarațiilor Midas Labs, un laptop obișnuit ar putea mina aproximativ 0,06 dolari pe zi în XMR. HTC Exodus 1S va putea mina cel puțin 0,0038$ în XMR pe zi, la un cost de energie electrică mai mic cu 50%.

Pandemia de COVID-19 a redus profiturile scam-urilor cripto cu 33%

Un raport publicat de Chainalysis arată că profiturile realizate prin escrocherii de criptomonede au scăzut considerabil de la începutul anului. Veniturile obținute de scammers au scăzut de la 800.000 de dolari pe săptămână la mijlocul lunii ianuarie până la sub 300.000 $ la începutul lunii aprilie.

Din păcate, efectul nu s-a datorat unei scăderi a numărului de victime, ci din cauza scăderii prețului criptomonedelor.

„Pe scurt, în timp ce COVID-19 oferă scam-urilor de tip phishing și șantaj cu noi povești frauduloase pentru a atrage victimele, scăderea prețurilor criptomonedelor a redus drastic veniturile schemelor Ponzi și investițiilor false care constituie cea mai mare activitate de escrocherie din industria cripto”,

concluzionează Chainalysis.

CryptoZZ