Președintele înaltei camere a parlamentului rus a cerut deputaților să-și accelereze lucrările pe proiectele referitoare la economia digitală. Acestea includ trei proiecte de lege aplicabile industriei cripto.

Valentina Matvienko, care a condus Consiliul Federației din 2011, a vorbit cu oficialități din mai multe instituții. Aceasta s-a adresat Comitetului pentru Politică Economică al Casei Superioare și Ministerul Dezvoltării Digitale, Comunicațiilor și Mass-Media din Rusia. Ea a cerut să investigheze motivele care stau la baza întârzierii semnificative ale legilor cu privire la economia digitală.

Potrivit lui Matvienko, aceste legi au petrecut deja un an în Duma, casa inferioară a parlamentului rus, fără modificări semnificative. Ea a cerut deputaților să afle ce împiedică adoptarea lor, presupunând, de asemenea, că legislația ar putea fi de slabă calitate și ar trebui rescrisă.

ro.exchange

Oficialul a observat, de asemenea, că Rusia dispune de toate datele necesare pentru evoluția digitală. Din păcate, întârzierile cu privire la structura legislativă forțează pionierii acestei industrii să caute alte jurisdicții.

Conducerea parlamentului rus

La începutul acestei luni, președintele Dumei, Vyacheslav Volodin, a anunțat că proiectele privind economia digitală – inclusiv cele referitoare la activele financiare digitale, drepturile digitale și crowdfunding – vor fi o prioritate în cadrul următoarei sesiuni parlamentare. El a cerut, de asemenea, parlamentarilor să creeze un mediu juridic favorabil pentru dezvoltarea economiei digitale în Rusia.

Ulterior, șeful Comisiei pentru piețe financiare, Anatoly Aksakov, a stabilit un termen limită pentru discuție. Aceasta a declarat că parlamentul va revizui proiectul de lege privind criptomonedele până la sfârșitul lunii februarie.

Parlamentul rus a adoptat proiectul de lege cu privire la cripto în prima faza din mai 2018. Totuși, după ce a fost editat, versiunea finală a primit critici din partea membrilor industriei cripto și mai târziu a fost returnat.

În versiunea modificată, toată terminologia legată de criptomonede și tokenuri a fost înlocuită cu termenul “drepturi digitale”. Definiția minării de criptomonede a fost de asemenea tăiată din proiectul de lege.