Coinbase își extinde activitatea de custodie instituțională prin lansarea unei noi unități cu sediul în Irlanda. În plus, compania l-a recrutat pe Surojit Chatterjee pentru postul de ofițer de produse cripto. Acesta a fost lider de produse al Google Shopping.

Coinbase Custody devine internațională

Coinbase Custody a fost lansată în 2017 pentru a servi investitorilor instituționali precum fondurile speculative și cele de investiții. De la lansare, activele cripto aflate în administrare au depășit 7 miliarde de dolari. Evoluția s-a datorat în mare parte achiziționării serviciului de custodie instituțională a Xapo.

Noua unitate, denumită Coinbase Custody International, va avea sediul la Dublin, Irlanda, potrivit unui comunicat de presă.

„Coinbase Custody a servit clienți europeni din Marea Britanie, Elveția, Germania, Finlanda, Olanda și multe altele încă din 2018. Prezența noastră dedicată în Europa ne va permite să oferim aceste servicii într-un mod complet localizat, cu personal local, și în conformitate cu legile locale. Obiectivul nostru estesă oferim o mai mare claritate juridică și de reglementare”,

a spus compania.

În acest scop, firma ar putea susține mai multe active și servicii de staking pentru mai multe active, a menționat un purtător de cuvânt al companiei.

Executiv Google ca ofițer de produse cripto

O altă evoluție anunțată de Coinbase a fost angajarea lui Surojit Chatterjee ca ofițer principal de produse. Acesta a lucrat pentru Google timp de 11 ani și a decis să părăsească compania Alphabet pentru a se dedica promovării criptomonedelor.

Scopul său este de a promova monedele digitale până când vor deveni opțiuni obișnuite de plată pentru bunuri și servicii.

Surojit a spus că a fost martor al modului în care telefoanele mobile au transformat modul în care cumpărăm bunuri și servicii online. De aceea, el consideăr că:

„Criptomonedele și tehnologia blockchain pot ajuta la deschiderea sistemului financiar pentru toată lumea, prin creșterea comerțului transfrontalier, scăderea costurilor tranzacțiilor, asigurarea unei securități mai mari și ajutarea persoanelor fizice să aibă mai mult control asupra viitorului lor financiar.”

CryptoZZ