Una dintre operațiunile caritabile organizate de ONU în care a fost implicat ethereum tocmai s-a încheiat cu succes.

Programul World Food Programme (WFP), organizat de O.N.U. şi finalizat la 31 mai, presupunea oferirea unor vouchere cu criptomonedă către mii de refugiaţi sirieni. Acestea le puteau valorifica ulterior pe piaţa crypto.
În cadrul proiectului, a fost utilizată platforma Ethereum, 10.000 de refugiaţi primind ajutoare.
De partea tehnică s-au ocupat două companii – Parity Technologies, un start-up condus de Gavin Wood, cofondatorul ethereum şi compania Datarella.
Alexandra Alden, consultant în cadrul proiectului care s-a ocupat de implementarea la nivel internaţional, a declarat:
“Toate fondurile primite de către refugiaţi au fost utilizate exclusiv pentru cumpărarea de alimente – paste, linte sau ulei de măsline.”
Proiectul WFP se află acum în stadiul analizelor detaliate, care ar putea arăta de exemplu câte tranzacţii au fost efectuate.

Proiectul va fi extins în viitor

Organizatorii îşi doresc să extindă proiectul şi să reuşească. În luna august speră să ajute un număr de 100.000 de oameni din Iordania. Dacă toată operaţiunea va decurge fără probleme, pasul următor va fi ca proiectul să îi poată ajuta pe toţi refugiaţii iordanieni până la sfârşitul anului 2018.
Alden a confirmat că agenţia îşi doreşte să se extindă şi în afara Iordaniei în viitor:
“Planul este să dezvoltăm un proiect pilot în Iordania. Evaluăm apoi rezultatele şi eventual ne ramificăm şi în alte state.”
În prezent, agenţia este în stadiul de discuţii cu diverşi parteneri din sectoarele umanitar şi privat, care ar putea da o mână de ajutor în acţiunea Zero Hunger, dezvoltată de O.N.U. şi care are ca deadline anul 2030. În plus, după ce a fost iniţiat proiectul din Iordania, O.N.U. a dezvăluit faptul că mai multe proiecte bazate pe Blockchain vor fi desfăşurate de diverse agenţii sub egida forului mondial.

Sursa – Coindesk