Producătorul de automobile BMW a anunțat o nouă platformă blockchain denumită PartChain. Aceasta va fi folosită pentru a asigura transparența datelor și trasabilitatea materiilor prime folosite de BMW. Cu ajutorul tehnologiei blockchain, BMW are posibilitatea de a monitoriza și eficientiza lanțul de aprovizionare cu materii prime.

Foloseste un browser sigur – Foloseste BRAVE!

Platforma a fost testată anul trecut de către două dintre fabricile BMW și trei locații ale furnizorului Automotive Lighting. Anul acesta, PartChain va fi utilizată pentru a monitoriza aprovizionarea de la 10 furnizori ai BMW. În acest mod, datele cu privire la originea componentelor pot fi gestionate unitar, fără a necesita eforturile manuale de amploare utilizate anterior.

PartChain foloseste si alte tehnologii

Directorul departamentului de aprovizionare al BMW, Andreas Wendt, a declarat:

 „În 2019, am derulat un proiect pilot de succes pentru achiziționarea de faruri frontale. În acest an, dorim să extindem proiectul la un număr mare de alți furnizori”.

Wendt a mai spus că tehnologia blockchain a fost folosită pentru a crea o platformă deschisă care să permită partajarea datelor între grup și lanțurile de furnizare în condiții de siguranță și anonimitate. PartChain folosește și tehnologiile Microsoft Azure și Amazon Web Services.

BMW are intenția de a integra PartChain în inițiativa Mobile Open Blockchain (MOBI). MOBI a fost co-fondată de BMW în 2018 și include producătorii de automobile Renault, Ford și GM Motors. Alături de aceștia, MOBI integrează companii majore de blockchain, inginerie și tehnologie, printre care se numără IOTA, IBM, Hyperledger și Bosch.

În prezent, MOBI dezvoltă un standard de identitate al vehiculului, bazat pe blockchain. Platforma acceptă certificate digitale de proprietate, garanție, kilometraj și identitatea vehiculului, informații care pot fi păstrate într-un portofel electronic.

CryptoZZ