Peter Schiff, un cunoscut criitic al Bitcoin, și-a manifestat recent neumuțumirea că mass-media acordă mai multă atenție criptomonedei decât aurului. El a acuzat rețeaua CNBC de promovare a Bitcoin, dedicându-i mult mai mult timp decât evoluției prețului metalului prețios.

Prețul Bitcoin crește și generează știri

În ultimele zile, prețul Bitcoin a început să crească, ajungând în prezent să depășească 12.200$. Evoluția a generat discuții în rândul analiștilor economici, care speculează că evoluția piețelor tradiționale este principalul imbold.

Războiul economic dintre SUA și China, precum și reducerea recentă a ratei dobânzii anunțată de Federal Reserve sunt doar două dintre argumentele aduse de analiști. Peter Schiff este însă de altă părere.

China nu are de-a face cu evoluția prețului BTC

Într-un tweet din 5 august, Schiff a susținut că că evenimentele actuale din economia chineză nu au legătură cu interesul pentru Bitcoin:

„Chinezii nu cumpără Bitcoin ca refugiu economic. Speculatorii cumpără, în baza ideii că chinezii îl vor cumpăra ca un refugiu!”.

Mulți comentatori au priviit căderea yuanului chinez ca un catalizator major pentru creșterea de preț recentă a BTC.

Cu toate acestea, Schiff este de parere ca acele evenimente au oferit pur și simplu speculanților o altă posibilitate de a obține profituri și de a introduce mai multă volatilitate.

El și-a încadrat observațiile ca pe un atac la adresa CNBC, despre care a susținut că a petrecut o perioadă disproporționată de timp analizând evoluția Bitcoin, în detrimentul unor active precum aurul.

„CNBC încearcă tot posibilul să își convingă audiența să cumpere Bitcoin. În ciuda faptului că aurul este o piață mult mai mare, CNBC dedică mult mai mult timp Bitcoin ”,

a spus Schiff.

vinde bitcoin

Săptămâna trecută, investitorul în aur a apărut pe CNBC, în cadrul emisiunii dedicate criptomonedelor găzduit de Ran Neuner. Schiff a participat la o dezbatere cu fondatorul Morgan Digital Bank, Anthony Pompliano, prifitând de ocazie pentru a critica din nou Bitcoin.