Fundația Zcash a publicat raportul trimestrial cu privire la evoluția proiectului de criptomonedă privată. Acestea include progresul cu privire la inițiativa Zebra, ce urmărește integrarea cross-chain și alte dezvoltări.

Raportul a explicat că pandemia de COVID-19 nu a afectat major activitatea dezvoltatorilor Zcash, deoarece aceștia lucrau deja remote. De fapt, pandemia a oferit proiectului o oportunitate de a folosi rețeaua blockchain pentru a dezvolta o aplicație de urmărire a contactelor. Aceasta a fost dezvoltată în colaborare cu TCN și asigură confidențialitatea datelor personale a utilizatorilor.

Tranzactioneaza ZEC folosind Binance!

Cu toate acestea, lucrul la Zebra, proiectul de nod compatibil cu mai multe tipuri de consens al Zcash, a fost întârziat. Planificat inițial pentru teste la sfârșitul lunii aprilie, clientul Zebra NU3 va fi activat la mijlocul lunii iulie.

În ce privește colaborarea cu ZecWallet, fundația a anunțat lansarea unei versiuni de portofel ”light” care permite noilor utilizatori Zcash să-și protejeze imediat tokenurile ZEC.

Parteneriat intre Zcash și Cosmos 

În plus, Fundația Zcash a oferit o actualizare a lucrărilor care au fost realizate pentru proiectarea unei pegzone Zcash-Cosmos. Cele două echipe au discutat despre integrarea cross-chain dintre ecosistemul Zcash și Cosmos. Planul este să publice un roadmap în trimestrul trei al anului acesta.

Raportul a informat de asemenea că portofelul hardware Ledger oferă acum suport pentru tokenul ZEC. Acest suport a fost obținut în baza unei subvenții pentru dezvoltatorii Ledger.

În ceea ce privește dezvoltarea unei mai mari confidențialități la nivel de rețea pentru Zcash, Fundația a declarat că este în prezent în curs de evaluare a opțiunilor viabile de confidențialitate rețelei care pot fi implementate pe termen scurt. Printre altele, Fundația evaluează viabilitatea rețelelor mixte ca o opțiune imediată de confidențialitate de rețea pe termen scurt.

Noul buget al Fundației Zcash prezintă cheltuieli de 2,68 milioane de dolari comparativ cu cifra anterioară de 3,24 milioane dolari. Raportul spune că Fundația deține în prezent aproximativ 101.000 ZEC, 42 de Bitcoin (BTC) și 4 milioane de dolari.

CryptoZZ