Poșta din Croația colaborează cu Electrocoin pentru un program pilot pentru vânzarea de criptomonede în orașul Zadar.

Proiectul pilot va permite deținătorilor de criptomonede să transforme Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Stellar (XLM), XRP și EOS în numerar în oficiile poștale.

Legislatia crypto – Retrospectiva anului 2019

Pentru moment, serviciul este disponibil în prezent la trei birouri poștale din Zadar, pentru a evalua interesul pieței pentru acest serviciu. Dacă va avea succes, Poșta din Croația este dispusă să extindă serviciul în marile orașe și centre turistice din Croația.

Electrocoin, partenerul Poștei în acest proiect, oferă servicii de brokeraj pentru criptomonede de cinci ani. Potrivit site-ul firmei, serviciile Electrocoin sunt disponibile în întreaga Uniune Europeană.

Proiectele similare au avut succes

În februarie, serviciul poștal din Lichtenstein a oferit un serviciu similar în locațiile lor fizice. În iulie, directorul regional al filialelor poștale din Liechtenstein, Gustav Gstoehl, a declarat că programul a fost un succes.

Din acest motiv, Liechtensteinische Post va dezvolta în continuare serviciile prin creșterea limitei zilnice de schimb de la 1.000 de franci elvețieni la 20.000 de franci și extinderea la mai multe locații.

În iulie 2018, exchange-ul Bitpanda a încheiat un parteneriat cu poșta austriacă pentru a vinde criptomonede. Utilizatorii ce dețin conturi pe platformă pot cumpăra Bitcoin, Ethereum, Litecoin, IOTA, Ripple, Dash, Komodo și Bitcoin Cash de la peste 400 de sucursale poștale din toată țara. Serviciul se numește Bitpanda To Go și a fost extins la cei 1350 de parteneri ai poștei austriece.

CryptoZZ