După un deceniu de anonimat și multe speculații, a apărut un nou site auto-biografic al lui Satoshi Nakamoto. Site-ul globenewswire a publicat un comunicat despre site-ul www.SatoshiNRH.com, în care ”realul” Satoshi Nakamoto își va publica povestea.

Autorul promite trei episoade în care va divulga detaliile despre identitatea sa și motivele din spatele creării criptomonedei Bitcoin. Primul episod a fost deja publicat duminică, iar următoarele două vor fi publicate luni și marți la ora 23:00 ora României.

Episodul 1 din povestea lui Satoshi Nakamoto

Contrar promisiunilor inițiale, primul episod din ”Revelația” de pe site-ul SatoshiNRH nu a oferit prea multe informații concrete. Autorul a susținut că a început să lucreze la ideea Bitcoin din 2006, iar Hal Finney a fost mentorul său.

Din informațiile publicate ar rezulta că acest Satoshi provide din Pakistan. El afirmă că porecla sa din copilărie a fost Shaikho – și că este fiul unui bancher. Aparent, ideea unui sistem financiar alternativ a provenit parțial din scandalul Bank of Credit and Commerce International (BCCI), ce a fost închisă după ce managerii au fost acuzați de spălare de bani, luare de mită și contrabandă.

Autorul  este de asemenea pasionat de numerologie, iar postarea sa include numeroase explicații despre acest subiect.

Cei interesați de povestea lui Satoshi Nakamoto sunt nevoiți să revină pe site pentru a afla mai multe detalii.

Promovare pentru Satoshi Nakamoto Renaissance Holdings?

Comunitatea cripto s-a confruntat cu numeroși Satoshi Nakamoto până în prezent, așa că este de înțeles că reacția generală este ”Încă unul?!”. Informațiile publicate în primul episod nu au convins pe nimeni, iar Charlie Lee, creatorul Litecoin, a reiterat că singurul mod acceptat de demonstrare a identiății creatorului Bitcoin este transmiterea unui mesaj pe blockchain cu cheia Genesis.

Au existat de asemenea și cei care au susținut că este o simplă campanie de promovare a firmei Satoshi Nakamoto Renaissance Holdings. Aparent, în spatele site-ului este o companie de marketing cu numele Ivy McLemore & Associates.