Prețul criptomonedelor scade cu aproximativ 30% în 24 de ore

Prețul criptomonedelor scade cu aproximativ 30% în cursul zilei, ca o consecință a lichidărilor masive de pe piață. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat oficial o pandemie de coronavirus, provocând un efect negativ pe toată piața financiară.

Oamenii au început să lichideze în masă toate tipurile de investiții, iar acțiunea s-a accentuat în ultimele zile. Piața bursieră este în scădere de mai mult de trei săptămâni și a continuat traiectoria descendentă și azi. Analiștii au remarcat că prețul aurului și al obligațiunilor, de obicei considerate active de siguranță, nu au crescut.

Pretul Bitcoin a scăzut în cursul zilei de la 7.900$ la 5.900$ conform CoinMarketCap. Acesta este cel mai mic nivel înregistrat din mai 2019. Altcoins înregistrează de asemenea scăderi între 25 și 35%.

Unii investitori consideră că bitcoin este tratat ca o sursă de lichiditate pentru a compensa pierderile de pe piața bursieră:

„Cum a trecut BTC de la un activ de siguranță în situații de criză la tranzacționarea ca un activ de risc? Atunci când lucrurile merg de la rău, la foarte foarte rău, așa cum au făcut-o săptămâna trecută, investitorii lichidează tot ce pot cât mai repede. Au vândut active ce generau profit pentru a compensa alte pierderi”,

a declarat CEO-ul Galaxy Digital, Michael Novogratz.

Datele de pe piața futures Bitcoin validează într-o oarecare măsură opinia lui Novogratz. Interesul global deschis a scăzut brusc în ultimele săptămâni, ceea ce a indicat o încetinire a activității instituționale.

Pe de altă parte, o valoare scăzută a Bitcoin a fost considerată o oportunitate pentru unii cripto-entuziaști. Indexul de preț al Bitcoin calculat de Coindesk arată că, după ce a scăzut la 5.700$, BTC a crescut brusc la 6550$. Acest lucru demonstrează că există investitori care doresc să profite de reducerea de preț.

În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 6.000$ conform CoinMarketCap.

 

Creatorul FarmVille dezvoltă o platformă de jocuri bazată pe blockchain

Creatorul popularului joc Facebook FarmVille, Eric Schiermeye, a anunțat că va intra în industria jocurilor blockchain. Compania sa, Blockchain Games Partners, va dezvolta o platformă de jocuri bazată pe blockchain, denumită Gala Network.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

Aceasta va permite jucătorilor să dețină proprietatea deplină asupra articolelor din joc bazate pe blockchain, reprezentate ca tokenuri non-fungibile. Articolele vor putea fi utilizate pe mai multe jocuri construite în rețeaua Gala. În prezent, echipa de dezvoltatori a proiectului include 15 persoane.

Blockchain Games Partners colaborează cu Sandbox Games pentru a dezvolta Townstar – primul joc care va fi lansat pe Gala Network. Townstar va include un token in-game cu preț fix, care va putea fi minat în cadrul jocului.

Franța propune un sandbox pentru security tokens

Autoritatea franceză pentru piețele financiare (AMF) a propus crearea unui sandbox dedicat security tokens la nivelul Uniunii Europene. Este vorba de un „Laborator digital” care să se deruleze pe o durată de trei ani. Proiectul ar da autorităților posibilitatea de a identifica metodele potrivite de a reglementa industria emergentă bazată pe blockchain.

Analiza AMF apreciază că legislația actuală este incompatibilă cu creșterea sectorului blockchain.

“Aceste cadre au fost concepute pentru a încadra infrastructurile pieței centralizate”,

a declarat președintele AMF, Robert Ophèle, într-un discurs. El a explicat că „legislația nu se potrivește cu natura descentralizată a mediului blockchain” și, prin urmare, face multe proiecte aproape sigur neprofitabile.

Ophèle a insistat că Europa nu poate adopta noi regulamente pentru tokenuri security deoarece nu le-au studiat suficient.

Un sandbox precum Laboratorul Digital propus de autoritatea financiară din Franța ar oferi posibilitatea de a genera noi reglementări mai flexibile.

CryptoZZ