Co-fondatorul exchange-ului Gemini, Cameron Winklevoss, a promovat recent ideea de a cumpăra Bitcoin în defavoarea obligațiunilor guvernamentale. Discuția de pe Twitter a pornit de la faptul că majoritatea obligațiunilor (bonds) au în prezent randamente negative. Analiștii apreciază că acestea valoarează în prezent la 17 trilioane de dolari.

Winklevoss a susținut că investitorii ar trebuit să se reorienteze spre Bitcoin, care are un ROI mult mai mare decât orice alt tip de investiție.

„În prezent, 17 trilioane de dolari sunt deținute în obligațiuni cu dobândă negativă. 17 trilioane de motive pentru care ar trebui să deții bitcoin.”

El a subliniat că achiziționarea de criptomonede este acum mult mai ușoară, deoarece crearea unui cont pe un exchange cripto durează două minute.

CryptoZZ – Cum sa cumperi si sa vinzi Bitcoin

La începutul lunii octombrie, Tone Vays, un trader veteran și expert în Bitcoin, a exprimat o poziție similară:

„Întrucât tot mai multe națiuni dezvoltate încearcă să elimine numerarul și să implementeze rate ale dobânzii negative, acest lucru poate conduce multe persoane în Bitcoin.”

Randamente negative pentru obligațiuni

La jumătatea lunii august, Deutsche Bank a raportat că 27% din obligațiunile globale tranzacționate au avut un randament negativ. Practic, acest lucru înseamnă că cei care au cumpărat obligațiunile vor primi mai puțini bani decât au investit.

Gabor Gurbacs, directorul de active digitale VanEck, a apreciat că datoria guvernamentală se ridică la valoare de 15 trilioane de dolari.

„Este timpul pentru Planul ₿!”,

a adăugat Gurbacs.