Atacul reorg asupra ETC continuă

Analiștii susțin că atacul asupra ETC continuă, fiind înregistrate o serie de block reorgs. Exchange-ul Gate.io a afirmat că până în prezent au fost înregistrate pierderi de aproximativ 200.000$. Acestea se adaugă la cei 460.000$ înregistrați de Coinbase.

Echipa ETC încearcă să găsească o soluție pe termen lung, dar până în prezent nu au reușit să identifice cauzele atacului.

Charlie Lee, fondatorul Litecoin,a susținut pe Twitter că astfel de incidente sunt normale într-o rețea descentralizată:

“Prin definiție, o criptomonedă descentralizată trebuie să fie susceptibilă la atacuri de 51% fie prin hărțuire, miză și / sau alte resurse fără permisiune. Dacă criptomoneda nu poate fi atacată în proporție de 51%, este permisă și centralizată.”

Prețuri stabile pe piața cripto

În ultimele 24 de ore, prețul Bitcoin s-a menținut peste pragul de 4000$, fără a reuși să avanseze semnificativ. De altfel, toate criptomonedele și-au menținut nivelul de la începutul săptămânii, cu mici excepții.

TRON a înregistrat o creștere de 6% ca urmare a publicării planurilor de utilizare în cadrul noii versiuni a BitTorrent. Cardano și NEO au crescut de asemenea cu 4-5% în ultimele 24 de ore.

Revolte publice în Franța

În luna septembrie, guvernul francez a decis creșterea prețului combustibililor. În ultimele 7 săptămâni, populația a organizat numerose proteste violente, sub emblema ”vestelor galbene”.

Cea mai recent decizie este de organizare un așa numit ”bank run” asupra băncii Rothschild Bank of Lyon. Clienții băncii își vor retrage fondurile, iar dacă mișcarea va lua amploare, are potențialul de a destabiliza sistemul bancar și moneda euro.

Cripto-entuziaștii au proiftat de ocazie pentru a promova utilizarea criptomonedelor precum Bitcoin. Unii dintre protestatari au purtat veste galbene pe care scrie ”Cumpărați Bitcoin”, iar alții au promovat cumpărarea de cripto pe social media.

Max Keiser, de exemplu, a declarat:

”Dacă fiecare francez ar converti 20% din depozitele bancare în Bitcoin (și va folosi un card de debit Bitcoin pentru cheltuielile zilnice), băncile franceze și guvernul s-ar prăbuși și s-ar putea evita protestele violente.”

ShapeShift a concediat o treime dintre angajați

Platforma digitală de schimb ShapeShift a concediat o treime din echipa sa din cauza “recesiunii dramatice și severe a industriei cripto”. Conform declarațiilor făcute de Erik Voorhees, concedierile s-au datorat parțial și deciziei companiei de a implementa măsuri KYC pentru clienți.

Aceste modificări de procedură au provocat o scădere semnificativă a numărului de clienți ai Shapeshift. De exemplu, procesorul de plăți BTCpay a optat pentru dezactivarea opțiunii de utilizare a Shapeshift.