Walmart Canada a lansat o rețea automată bazată pe blockchain pentru urmărirea transporturilor și plăților. Dezvoltat în colaborare cu DLT Labs este conceput pentru a îmbunătăți gestionarea sistemului de aprovizionare. Compania are posibilitatea să urmărească automat livrările, să verifice tranzacțiile și să gestioneze plățile și reconcilierea.

Rețeaua blockchain poate fi integrată cu sistemul existent utilizat de Walmart Canada și gestionează, integrează și sincronizează lanțul de aprovizionare și logistica în timp real. Datele cu privire la flotele de camioane de la furnizori sunt înregistrate pe un registru comun.

John Bayliss, vicepreședintele responsabil cu logistica la Walmart Canada, a remarcat eficiența tehnologiei blockchain pentru gestionarea inventarului:

„Această nouă tehnologie dinamică și interactivă creează transparență completă între Walmart Canada și toți partenerii noștri de transport. Blockchain permite avansul material în rețeaua noastră inteligentă de transport, cu plăți accelerate, economii extinse de costuri și alte avantaje în cadrul lanțului nostru de aprovizionare. Mai mult decât atât, acest grad de eficiență îmbunătățit ne oferă o platformă puternică pentru a continua să ne reducem amprenta de mediu și să continuăm să sprijinim sustenabilitatea.”

Rețea automată bazată pe blockchain pentru companii de transport

Platforma blockchain va integra toate cele 400 de firme de transport și aprovizionare folosite de Walmart Canada până la 1 februarie 2020. Soluția este accesibilă folosind un portal web și o aplicație mobilă.

Cele trei centre de distribuție ale Walmart Canada lucrează cu peste 4.500 de asociați și șoferi, ce transportă peste 853 de milioane de baxuri de marfă anual.

Bison Transport, partenerul de transport în cadrul proiectului pilot al noii rețele blockchain a declarat:

„Partenerii mari găsesc modalități inovatoare de a crea soluții de afaceri care să beneficieze ambele părți. Inițiativa blockchain la care am lucrat împreună cu Walmart și DLT Labs este exact acest lucru – o soluție benefică pentru toți. Acest proiect este o nouă paradigmă care va îmbunătăți mult fluxurile de lucru, va reduce documentele și va eficientiza colaborarea cu Walmart”,

a explicat Rod Hendrickson, VP Finance de la Bison Transport.

CryptoZZ