Revista Fortune este cunoscută pentru topurile referitoare la cei mai bogați din lume sau cei mai influenți din diferite domenii. Recent a decis să dedice o secțiune înreagă vizionarilor din industria de criptomonede.

Topul denumit ”Ledger 40 under 40” este dedicat personalităților care au adus inovații semnificative în cadrul ”revoluției financiare”. Se referă la cea provocată de criptomonede și tehnologia blockchain, desigur.

Pe locul întâi se situează Brian Armstrong (34 de ani), CEO-ul Coinbase, platforma de tip exchange de top din SUA.

Este urmat de Vitalik Buterin (24 de ani), co-fondatorul Ethereum și de Jihan Wu (32 de ani), co-fondatorul gigantului Bitmain.

Pe locul patru se situează Patrick și John Collison (29, respectiv 27 de ani), de origine irlandeză. Aceștia au fondat în 2011 compania de plăți Stripe.

În 2015, Stripe a fost una dintre cele mai mari companii de plăți din lume care a introdus plata cu criptomonede. Dar în aprilie 2018 s-a decis renunțarea la acest serviciu din cauza duratei mari de procesare a tranzacțiilor.

Vlad Tenev (31 ani) și Baiju Bhatt (33 de ani), fondatorii aplicației de tranzacționare Robinhood ocupă locul cinci în top.

Lista alcătuită de Revista Fortune

Include și personalități care au făcut parte din sectorul financiar tradițional dar au decis să se re-orienteze spre industria de criptomonede.

Amber Baldet (35 de ani) ocupă locul 11. Este fost director al departamentului Blockchain al JPMorgan Chase. Între timp și-a lansat propriul start-up blockchain numit Clovyr și a fost recent numită în consiliul director al Fundației Zcash. Succesoarea sa, Christine Moy, se clasează pe locul 18.

Pe locul 6 și 20 sunt menționați doi directori de departament ai Goldman Sachs, Rana Yared (24 de ani) și Justin Schmidt (38 de ani). Aceștia care se ocupă în prezent de dezvoltarea planurilor cu privire la criptomonede al gigantului financiar.

Alte personalități cunoscute în industria blockchain menționate în lista Fortune sunt gemenii Winklevoss (36 de ani).

Apoi urmează promoterul Bitcoin Cash, Roger Ver, precum și directorul tehnic al Block.one, Dan Larimer.

Faptul că o publicație importantă precum revista Fortune consideră că industria cripto merită o secțiune dedicată este un semnal că, la nivel internațional, criptomonedele nu mai reprezintă demult o nișă.

Totodată faptul că majoritatea personalităților importante au sub 40 de ani înseamnă că au la dispoziție decade în care să revoluționeze piețele financiare.