Platforma pentru active digitale Bakkt, operată de Bursa Intercontinental (ICE), a anunțat achiziția
brokerul Rosenthal Collins Group (RCG).

RCG este un broker de contracte futures, iar Bakkt a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al firmei.
Reprezentanții Bakkt au declarat:

“Patrimoniul remarcabil al Rosenthal Collins Group, cultura și expertiza ne vor ajuta să construim o infrastructură instituțională de încredere pentru activele digitale”.

CEO-ul Bakkt, Kelly Loeffler, a explicat că operațiunile de lansare a platformei au încetinit în așteptarea aprobării de la autoritățile de reglementare. Comisia pentru Comerțul Futures din Statele Unite (CFTC) trebuie să avizeze lansarea tranzacționării de contracte futures bazate pe criptomonede.

”Misiunea noastră este de a construi primele piețe integrate de bunuri digitale. Acestea vor putea fi tranzacționate de către investitorii instuționali. Vor oferi de asemenea și servicii de custodie pentru bunurile digitale. În paralel, construim o platformă sigură și scalabilă pentru tranzacționarea cu active digitale. In acest fel ecosistemul nostru este construit să servească consumatori, comercianți și instituții.”

ro.exchange

Loeffler a adăugat, de asemenea, că achiziția Rosenthal Collins Group va presupune extinderea operațiunilor de gestionare a riscurilor și a operațiunilor de trezorerie ale Bakkt. De asemenea, experții RCG vor putea contribui la îmbunătățirea sistemelor de protecție KYC/AML.

O investiție de 25 milioane de dolari

Pe 7 februarie, ICE – societatea-mamă a Burselor de Valori din New York și peste 20 de alte burse – a publicat raportul privind câștigurile din trimestrul IV din 2018. Directorul financiar al ICE, Scott Hill, a menționat că investiția firmei în platforma digitală va genera cheltuieli între 20 și 25 de milioane de dolari. Cifrele se referă la sumele necesare pentru finanțarea activității pentru primul trimestru.

Președintele și CEO-ul ICE, Jeff Sprecher, a numit Bakkt un “pariu pe viitor”.

Platforma de contracte futures cripto

Bakkt a fost anunțat pentru prima oară de ICE în august 2018. La sfârșitul lunii decembrie, ICE a anunțat că termenul de lansare a platformei de tranzacționare a contractelor futures va fi amânată până la obținerea aprobării din parte CFTC.

Între timp, Bakkt continuă să își construiască infrastructura și să angajeze personal. În prezent, există opt noi poziții vacante în companie, toate cu sediul în Atlanta și New York City.