Începând cu luna martie, în Moscova se vor desfășura primele cursuri despre tehnologia blockchain, în hub-ul de dezvoltare a afacerilor Phystechpark, situat lângă Institutul de Fizică și Tehnologie, ceea ce facilitează participarea stundeților la cursurile organizate. Programa va include în special aspectele tehnice ale tehnologiei blockchain și mai puțin detalii despre cum poate fi utilizată în afaceri, urmărind să familiarizeze studenții cu teoria organizațională și arhitectura blockchain și include practica cu aplicațiile bazate pe Ethereum.

bitcoin-invest

Este prima astfel de inițiativă derulată în Rusia, ce urmărește să instruiască dezvoltatorii în elementele de bază ale tehnologiei. Compania Osnova, care deține Phystechpark, a declarat:

”În data de 12 februarie, Școala de Programatori din Moscova și Hub-ul IT metropolitan Phystechpark a semnat un acord pentru lansarea cursului ”Introducere în dezvoltarea aplicațiilor pe blockchain-ul Ethereum”.

Școala de Programatori din Moscova va configura materialele de studiu, în timp ce Phystechpark va fi resposabil pentru recrutarea experților, iar cursul se va desfățura timp de un semestru.

Vitalik Buterin, co-fondatorul platformei Ethereum, va avea rolul de consultant al proiectului.

Directorul Școlii de Programatori din Moscova, Sergei Shedov, a declarat:

”Acest program este unic pentru stundeți din două motive. Mai întâi, vor avea posibilitatea de a studia cele mai recente evoluții ale tehnologiei blockchain la un nivel tehnic ridicat, accesibil în doar câteva universități la nivel mondial. Din acest motiv, cursurile sunt deschise nu doar studenților, ci și absolvenților care își continuă studiile în universitățile tehnice. În al doilea rând, cei mai buni dintre participanții la curs au posibilitatea de a aplica ceea ce au învățat în practică, prin programe de internship la companiile din cadrul Phystechpark, iar pe termen lung au acces la joburi interesante și foarte bine plătite”.

Este clar că Rusia ia în serios tehnologia blockchain – de altfel, Herman Gref, directorul celei mai mari bănci ruse, Sberbank, a afirmat recent că tehnologia va fi adoptată la nivel național în următorii 8-10 ani.