Samsung Galaxy S20 va oferi aceleași funcții cripto ca și gama S10

Compania Samsung Electronics a dezvăluit noua gamă de modele Galaxy S20, ce va fi pusă în vânzare pe 6 martie. Noile smartphones vor include „procesor securizat dedicat protejării codului PIN, parolă, model și cheie privată Blockchain”.

Versiunea Galaxy S20 are funcții îmbunătățite pentru a crește durata de viață a bateriei și capacități de captare a imaginilor. Este clar însă că Samsung va continua să ofere facilități de stocare a criptomonedelor pentru gamele sale de telefoane.

De altfel, compania a declarat că intenționează să integreze aceste funcții și în modele mai ieftine de smartphones pe care le oferă clienților.

Paxful raportează un volum de tranzacționare de 1,6 miliarde de dolari pentru anul 2019

Platforma de tranzacționare bitcoin Peer-to-peer (P2P) Paxful a raportat un volum global de tranzacționare în valoare de 1,6 miliarde de dolari pentru anul 2019. O mare parte din acest volum a fost generat de piețele din Africa.

Conform raportului, tranzacțiile de criptomonede în Africa au crescut cu peste 57% în 2019. De la înființarea sa în 2015, Paxful a înregistrat o creștere “constantă” de peste 25% de la an la an.

În prezent, are înregistrate peste 3 milioane de portofele, dintre care 45% sunt din Africa. Nigeria, Ghana, Africa de Sud și Kenya sunt printre principalele piețe ale sale.

Paxful acceptă doar Bitcoin pe platforma sa și dorește să rămână ca platformă exclusiv bitcoin.

”În timp ce multe părți ale lumii dezvoltate sunt axate pe activități speculative din economia cripto, oamenii din Africa ne învață despre adevăratele cazuri de utilizare a bitcoinului și despre oportunitatea pe care o prezintă pentru o mai mare includere financiară a celor care nu au acces la servicii bancare”,

a declarat Artur Schaback, co-fondator și COO al lui Paxful.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

IRS organizează un summit dedicat industriei cripto pe 3 martie

Conform unui raport publicat de Bloomberg Tax, Serviciul de venituri interne al SUA, IRS, ca organiza un summit dedicat criptomonedelor. Mai multe start-up-uri au fost invitate pentru a discuta abordarea existentă de impozitare a criptomonedelor, precum și eforturile de executare.

Summit-ul va avea loc la sediul IRS din Washington, D.C. si va consta din patru paneluri care vor aborda subiecte diferite. Printre acestea se numără tehnologia blockchain și cripto, problemele cu care se confruntă exchange-urile, declarațiile fiscale și conformitatea cu reglementările.

Kristin Smith, directorul executiv al grupului de advocacy al Asociației Blockchain, a declarat pentru CoinDesk:

“Din ce am înțeles, acest eveniment este o oportunitate pentru IRS pentru a învăța de la participanții din ecosistem informatii ce pot ajuta la modificarea abordărilor agenției de impozitare”.

Până în prezent, lista de participanți nu a fost finalizată, dar summit-ul a fost stabilit pentru data de 3 martie.

Autoritățile irlandeze confiscă Bitcoin în valoare de 52 milioane de euro de la un traficant de droguri

Biroul Criminal Assets, o agenție de aplicare a legii din Irlanda, a confiscat 52 de milioane de euro în Bitcoin de la un traficant de droguri.

Clifton Collins, în vârstă de 49 de ani, a fost arestat după ce autoritățile au descoperit o fermă de mari dimensiuni de cannabis pe o proprietate a sa. Investigația a stabilit că acesta a genera peste 62 de milioane de euro în 2019 din vânzarea de droguri.

Collins a fost de acord să renunțe la fondurile obținute ilegal, iar autoritățile irlandeze au obținut și un ordin de înghețare a criptomonedelor din partea Înaltei Curți.

CryptoZZ