Curtea Supremă din India anulează interdicția bancară cu privire la companiile cripto

Curtea Supremă a Indiei s-a pronunțat împotriva unei decizii impuse de banca centrală a țării în urmă cu aproape doi ani. Potrivit unui raport al Bloomberg, judecătorii s-au pronunțat în favoarea petițiilor înaintate de exchange-urile cripto din India.

În aprilie 2018, banca centrală a Indiei a transmis o decizie care a interzis instituțiilor financiare interne să ofere servicii bancare pentru companiile care gestionează criptomonede. O mare parte dintre exchange-urile cripto ce activau în India au fost nevoie să își închidă activitatea sau să facă modificări ale modelului de afaceri.

“Ridicarea interdicției de către Curtea Supremă va deschide noi oportunități pentru India în ceea ce privește investițiile, economia și piața cripto în ansamblu”,

a declarat Sumit Gupta, fondator și CEO al CoinDCX.

Foloseste un browser sigur – Foloseste BRAVE!

“Acum că această circulară a fost anulată, cel mai mare obstacol de până acum, accesul al serviciile bancare, ar trebui să dispară. Acest lucru va oferi suficientă lichiditate și acces la piață pentru multe exchange-uri cripto”,

a spus Tanvi Ratna, CEO și fondator al organizației Policy 4.0, care lucrează la elaborarea politicilor cu privire la criptomonede în India.

Samsung își extinde serviciile financiare blockchain în Europa

Brațul tehnologic al companiei Samsung își extinde serviciile financiare blockchain. Construiește o soluție de decontare bazată pe blockchain pentru comercianți și bănci. Korea Herald a raportat miercuri că Samsung SDS a semnat un memorandum de înțelegere cu furnizorul israelian de soluții fintech Credorax pentru a dezvolta soluția. O parte din soluția propusă va fi dezvoltată folosind platforma de blockchain Nexledger Universal de la Samsung SDS. Această tehnologie va permite comercianților să înregistreze automat plățile, remitențele și facturile în registrele bancare.

Produsul, care încă nu a primit încă o denumire oficială, va fi integrat într-o platformă de plăți construită folosind AI dezvoltat de subsidiara Samsung SDS, Brity Works.

Cooperarea cu Credorax, care oferă deja soluții companiilor din UE, va permite Samsung SDS să își extindă serviciile pe piața europeană.

“Împreună cu Credorax, care este specializată în soluții de plăți, Samsung SDS va încerca să-și extindă afacerile în sectoarele europene care caută transformarea digitală”,

a declarat CEO-ul companiei.

Compania Matrixport caută să strângă 40 milioane de dolari pentru a-și extinde serviciile cripto

Startup-ul Matrixport, bazat in Singapore și susținut de Bitmain, lucrează la extinderea serviciilor sale financiare pentru cripto-investitori și comercianți profesioniști. Potrivit unui raport publicat de Bloomberg, compania dorește să strângă 40 de milioane de dolari de la investitori.

Compania are ca investitor principal de Jihan Wu și s-a separat de Bitmain în 2019, în perioada când producătorul de hardware de minare avea probleme financiare.

Startup-ul a înregistrat venituri între 7 milioane și 8 milioane de dolari anul trecut și anticipează că cifra va fi mai mult decât dublă până la sfârșitul anului 2020. Matrixport oferă custodie, trading, împrumuturi și servicii de plată bazate pe criptomonede pentru clienți instituționali.

Pe lângă Bitmain, partenerii strategici ai companiei sunt BTC.com, Antpool, CoinEX, BITDEER și multe altele. În prezent, evaluarea Matrixport este de aproximativ 250 milioane de dolari.

HTC planifică un router 5G care poate rula un nod Bitcoin complet

Producătorul de electronice HTC lucrează la un nou router blockchain care să le permită clienților să ruleze un nod Bitcoin complet de acasă.

Ce este un nod Bitcoin si cum functioneaza?

Noul dispozitiv, numit EXODUS 5G Hub, va fi lansat în trimesturl doi al acestui an. Acesta își propune să îmbunătățească confidențialitatea datelor, permițându-le utilizatorilor să păstreze propriile chei printr-un portofel hardware.

Routerul blockchain le permite utilizatorilor să ruleze un nod Bitcoin complet prin intermediul ZionVault. Utilizatorii vor putea transmite tranzacții independent de orice terță parte.

EXODUS 5G Hub va integra o serie de aplicații de confidențialitate, cum ar fi serviciul de e-mail ProtonMail, browser-ul de internet open-source Brave și VPN-ul descentralizat Incognito. HTC s-a asociat, de asemenea, cu alți actori ai ecosistemului cripto, inclusiv Binance și produse de finanțare descentralizate (DeFi), precum Compound și Uniswap.

CryptoZZ