La 18 octombrie 2018, SEC a lansat Centrul strategic pentru inovație și tehnologie financiară (FinHub). Organizația va centraliza toate problemele legate de tehnologia financiară (FinTech) și tehnologia blockchain, inclusiv criptomonedele. Mai mult, FinHub se concentrează pe consultanță automată de investiții, finanțare pe piața digitală, AI și învățare automată.

Prin intermediul forumului FinHub, se poate interacționa cu personalul SEC și se poate solicită o întâlnire pentru a discuta despre activele digitale, platformele digitale de active, platformele digitale ale pieței, AI, machine learning și multe alte subiecte legate de cripto.

În secțiunea dedicată blockchain/DLT, FinHub oferă informații privind reglementarea, înregistrarea și alte aspecte conexe. În plus, furnizează actualizări privind acțiunile de control și sancționare care se desfășoară împotriva activelor digitale ilegale și a ofertelor inițiale de monede (ICO).

FinHub

este, de asemenea, o resursă pentru materialele relevante privind consultanța automată de investiții, inclusiv actualizările de orientare, buletinele investitorilor cu privire la consultanții roboți și alertele investitorilor cu privire la instrumentele de investiții automatizate.

În ceea ce privește Bitcoin și alte criptomonede, președintele SEC, Jay Clayton, este conștient de faptul că piața cripto a crescut rapid, devenind populară și atrăgând sume importante de capital din partea investitorilor de retail. Clayton sugerează că, dacă participanții la piață nu respectă legile, toți investitorii sunt expuși riscurilor.

Cu toate acestea, Clayton și-a exprimat optimismul în fața Comisiei pentru afaceri bancare, locuințe și afaceri urbane a Senatului SUA în februarie 2018. Clayton a declarat senatorilor că dezvoltarea de tehnologii financiare ar contribui la formarea de capital “oferind oportunități de investiții promițătoare”

”Din perspectivă de reglementare financiară, aceste evoluții ne pot permite să monitorizăm mai bine tranzacțiile, participațiile și obligațiile (inclusiv expunerile la credite) și alte activități și caracteristici ale piețelor noastre, facilitând astfel misiunea noastră de reglementare, inclusiv, important, protecția investitorilor.”

Clayton și-a încheiat declarația în fața comitetului Senatului spunând:

”Spus mai simplu, ar trebui să îmbrățișăm urmărirea progresului tehnologic, precum și tehnicile noi și inovatoare pentru creșterea capitalului, dar nu în detrimentul principiilor care subminează abordarea noastră bine fundamentată și dovedită pentru protejarea investitorilor și a piețelor.”

În acest sens, FinHub pare să faciliteze îmbrățișarea de către SEC a urmăririi progresului tehnologiei digitale. FinHub permite inovatorilor, dezvoltatorilor și antreprenorilor să interacționeze cu SEC și poate fi folosit ca forum pentru interacționarea cu comisarii.