Michael Williams, senator american din statul Georgia, este în prezent investigat de departamentul local al FBI pentru fraudă. În 2017, senatorul a mințit în legătură cu furtul a unor servere și computere utilizate pentru minarea de criptomonede. Echipamentele erau localizate la sediul său de campanie din localiatea Gainesville și valorau 300.000$. Aparent, Williams folosea serverele și pentru gestionarea afacerilor proprii. Senatorul are o firmă proprie denumită LPW Investments, cu sediul în aceeași clădire.

În mai 2017, managerul de campanie al senatorului a declarat că persoane necunoscute au furat echipamentele respective. Ulterior, Williams a solicitat companiei de asigurări compensații financiare.

FBI susține că în realitate furtul nu a avut loc și că senatorul a mințit în declarațiile făcute. În consecință, el a fost acuzat de fraudă legată de cererea de compensare de la firma de asigurări.

Pe data de 26 decembrie, Williams a fost arestat, fiind eliberat ulterior după achitarea unei cauțiuni de 10.000$.

Avocatul senatorului a declarat că Williams este nevinovat și că acuzațiile sunt justificate politic. Senatorul își va încheia mandatul în luna ianuarie a acestui an.

Williams, senator american un promotor al criptomonedelor

Michael Williams este unul dintre inițiatorii legii 464, care urmărea să introducă criptomonedele ca metodă de plată pentru impozite în statul Georgia. Propunerea a fost susținută și de senatorul Joshua McKoon și prevedea:

”Comisarul Departamentului de Venituri și Impozite din Georgia va accepta ca plată valabilă pentru impozite și taxe de licență orice criptomonedă care utilizează un sistem electronic peer-to-peer, inclusiv, dar fără a se limita la Bitcoin”.

Propunerea a fost inițiată în februarie 2018, dar nu a obținut voturile necesare pentru a fi aprobată până în prezent. Unul dintre principalele motive este lipsa de educație a politicienilor cu privire la ecosistemul cripto, în opinia analiștilor.

În teorie, legea ar putea fi reintrodusă în luna ianuarie, însă este puțin probabil să obțină spijinul necesar. Investigația asupra unuia dintre inițiatorii propunerii cu siguranță nu va ajuta la aprobarea sa.