Canaan Creative lansează flash sale pentru ASIC-urile Avalon

Compania producătoare de hardware de minare Bitcoin, Canaan Creative, a anunțat o reducere temporară a prețurilor la toate ASIC-urile sale.

Ca parte a promoției flash sale, modelele Avalon 921 (20 TH/s) și Avalon 851 (14,5 TH/s) sunt disponibile la 200$.

Reprezentanții companiei nu au anunțat cât va dura această promoție, dar speră să sprijine industria de minare, care a fost afectată de scăderea prețului Bitcoin.

În condițiile în care rentabilitatea mineriilor suferă, Canaan Creative a afirmat că există

“îngrijorări că oamenii au oprit mașinile, iar băieții mai mici au ieșit din piață și că toată lumea stă și așteaptă”.

Din nou volatilitate pe piața cripto

În cursul serii de ieri, Bitcoin a reușit să crească până la 4400$, coborând ulterior la valoarea de 4000. De altfel, toată săptămâna BTC a manifestat volatilitate, oscilând în intervalul 3500-4500$. Volumul de tranzacții s-a menținut relativ în jurul valorii de 6 miliarde dolari pe 24 de ore.

Celelalte criptomonede au avut variații similare, iar în ultimele 24 de ore majoritatea au scăzut cu procente între 5 și 10%.

Analiștii sunt de părere că această volatilitate se va menține până la sfârșitul anului, deoarece reprezintă o ilustrare a războiului între ”urși” și ”tauri”. În prezent, optimiștii nu dispun de forța necesară pentru a susține o ascensiune constantă a Bitcoin.

Exchange-ul Coinbase Pro adaugă criptomoneda privată Zcash

Coinbase a anunțat joi că începând cu data de 29 noiembrie va lista criptomoneda Zcash pe platforma sa de tranzacționare profesională. Conform procedurilor interne, utilizatorii pot cumpăra tokenul doar după ce exchange-ul a stabilit suficientă lichiditate. Depunerile de Zcash sunt însă deja acceptate.

Tranzacționarea zcash va fi disponibilă pentru utilizatorii Coinbase Pro din majoritatea Statelor Unite, Marea Britanie, Uniunea Europeană, Canada, Singapore și Australia. Rezidenții din New York și alte jurisdicții pot primi acces la o dată ulterioară.

Exchange-ul nu a anunțat când utilizatorii de coinbase.com sau de aplicații mobile ar putea să înceapă tranzacționarea noii criptomonede.

În prezent, Zcash este evaluată la aproape 80$, înregistrând o ușoară creștere după anunțul Coinbase.

Statul Ohio permite firmelor să plătească impozite în Bitcoin

Trezoreria statului Ohio a anunțat că începând din luna decembrie companiile locale vor putea să plătească impozite folosind Bitcoin.

Plățile vor fi preluate prin intermediul procesatorului de plăți BitPay, iar doritorii se pot înregistra online pentru achitarea obligațiilor fiscale.

Firmele vor putea plăti 23 de impozite diferite folosind BTC printr-un portal online, care a fost creat de către biroul de trezorerie al statului. În prezent, persoanele fizice nu pot utiliza serviciul.

Seful de Trezorerie din Ohio, Josh Mandel, s-a declarat un cripto-entuziast și a afirmat:

“Dorim să arătăm restului țării și lumii că statul Ohio este un lider în tehnologia blockchain. Cred că pentru a crește sectorul economic fintech în Ohio, trebuie să fim mai întâi un lider în tehnologie “.

Ohio este primul stat din America care a implementat această nouă metodă de plată pentru impozite, dar nu este primul care a încercat. Arizona, Georgia și Wyoming au avut tentative similare, dar au fost blocate de legislatorii locali.